Skocz do zawartości

Gra RPG multiplayer od podstaw

Rekomendowane odpowiedzi

Najfajniejsza gra jest swoja od 0 :P

A kody są Tymona, po charakterze pisma skryptów widać ;)

Pewnie tak :)

Najważniejsze abyś zrozumiał te przykłady a nie je kopiował bezmyślnie. Kiedyś zdarzy się tak, że połączysz 20 przykładów, ale nie będą one wywoływały rządanego przez ciebie efektu, więc zapewne będziesz chciał napisac o tym na forum. Co za tym idzie pewnie skopiujesz cały kod i zapytasz się co jest w nim nie tak... :huh:

A negowanie naszych rad byś zaczął od tworzenia prostego RPG raczej nie przysporzy ci pomocników :P

.Ja powstawiałem dzrzewka,glazy,kamyki

tych drzewek kamyków pewno też sam nie zrobiłes? kurde, jakbym widział wiekszosc co zaczynaja ;]. pamietam ja tez chciałem wszystko, szkoda ze mi nie wyszlo ;] jak marzysz o zrobieniu gry, to najpierw naucz sie podstawowych komend funkcji, co to if, global other itd. jeśli zadajesz pytania jak zrobić animacje do bohateraz i robisz jednoczesnie taka gre, to wiadomo ze nie zrobisz jej, tylko w najlepszym przypadku skopjujesz wiekszosc i w ten sposob nic sie nie nauczysz/ew. malo. u mnie tez "na początku był chaos". ale za kombajny sie nie bralem. skończylo sie na "marzyłem". pozdr