warcrawt Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Mam kod: GML if string_length(text)<=12{ text=keyboard_string} jak zrobić że jak zmienna text ma 12 znaków to można odjąć od niej ostatni znak dzieki przyciskowi backspace ? Chodzi oto że nawet jak jest wyłączone keyboard_string to i tak można usunąć text. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 ok nie wiem dokładnie o co ci chodzi... możesz zrobić symulacje naciśnięcia backspace :F GML keyboard_key_press(vk_backspace) keyboard_key_release(vk_backspace) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2008 Chodzi oto że nawet jak jest wyłączone keyboard_string to i tak można usunąć text. Przecież keyboard_string samo wyłapuje backspace'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Ale, ten kod co dałem to sprawdza czy teks ma mniej niż 12 znaków, jeśli ma 12 to nie można wpisywać do niego tekstu bo jest wyłączone keyboard_string, i przes to nie można ususwać textu, a mi chodzi żeby dało się usunąć text i potem dalej coś pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 11 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 GML if( string_length( keyboard_string ) > 12 ) { keyboard_string = string_copy( keyboard_string, 1, 12 ); } ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 11 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2008 Działa, thx. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi