Oriental Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Czy jest takie coś jak darmowy serwer internetowy na którym mógłbym zamieścić aplikacje(serwera) i z mojego komputera lub przez przeglądarki kontrolować prace i zasoby? Chodzi mi tu o postawienie serwera gdyż nie umiem zrobić tego z swojego zaje***ego łącza z routerem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 pipni.cz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Pieter: Na pipni.cz nie masz SSH... @Oriental: http://obsd.eu.org/ http://www.arbornet.org/free_shell_accounts.php http://www.red-pill.eu/freeunix.shtml - tu masz całą listę http://www.bylur.net/free/ - tu także masz listę. Poza tym, jeżeli tak chcesz robić, to Twoja aplikacja, którą chcesz odpalać, musi być skompilowana tak, żeby działała w Linuksie z poziomu konsoli. Musisz także sprawdzić warunki tych darmowych kont shell, zazwyczaj bardzo wiele rzeczy się najzwyczajniej nie da zrobić jak się nie zapłaci... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Wiesz... Nie wszyscy są tacy jak ty i nie znają dobrze obcych języjów pod względem sieci czy spraw związanych z komputerami =P Nie mam pojęcia żadnego o tych sprawach ale staram się jakoś je zaostrzyć. Marmot ale ja mam Windowsa to nie moge z niego kontrolować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Możesz kontrolować z poziomu Windowsa, tylko program który wgrywasz musi być na Linuksa. A kontrolujesz za pomocą programu Putty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Ja pier**e ale te strony kosmiczne są =d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 co ty chrzanisz marmot że na pipni.cz nie ma SSH hahhaha a czym niby shellem zarządzam?? ftp a może notatnikiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 No to nihu*a musze swój server zrobiony w gmie przerobic na aplikacje do linuxa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @Oriental: Tak, ale w GM nie zapiszesz dla Linux. @Pieter: No, możliwe że jest. W opisie oferty nie widzę, więc stwierdziłem, że nie ma... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Marmot więc jakim sposobem moge zmienić mój serwer na aplikacje dla Linuxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Maja 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Marmot więc jakim sposobem moge zmienić mój serwer na aplikacje dla Linuxa ?Przepisując serwer gry / aplikacji pod inny język (programowania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Hmm... Jakiś już czas (długi) sam szukam podobnego darmowego serwera. Oglądam właśnie to pipni.cz inie mogę się pokapować w czeskim :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Przecież można tam zmienić język... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Lol, nie zauważyłem :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oriental Opublikowano 8 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 @ UP Ja to nawet jak zmienie język to informacjami mnie ta witryna nie zaszczyci :P Ile bym po tej stronie nie łaził to i tak nie znajde tego co szukam. Nawet nie wiem jak to sie fachowo nazywa d: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 To co szukasz, to konto shellowe, bądź konto z dostępem do ssh. Różnie to jest nazywane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi