Kaara Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Przechodzenie do kolejnej linijki po wpisaniu danej ilości znaków, nie wiem jak to zrobić. Mam ramkę i chciałbym aby mi sie wyświetlał tekst w tej ramce, lecz jak zrobie to zwyczajnie czyli : draw_text(x,y,zmienna_z_textem) to text maluje sie przez całą długość rami i jeszcze dalej i nie mam pojecia jak to rozwiązac, Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 używa sie tego zznaku: # np. draw_text(x,y,linia1#linia2#linia3) o to chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 No dobra ale przecież nie jestem w stanie mierzyć długości znaków w zmiennej. Hmm no chyba ze da sie jakiś dzielić liczbe znaków w zmiennej i wkładac je do linii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sfinkss Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 może się da, ale to już bardziej zaawansowany musiałby zrobić ze jak jest np. 30 znaków, to już nowa linia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 draw_text_ext(x,y,string,sep,w); sep = odleglosc pomiedzy liniami, daj -1 jak chcesz zeby bylo automatycznie na wysokosc linijki. w = (chyba skrot od width xD) jak tekst osiagnie wieksza szerokosc niz tu wpiszesz to przerzuci sie do nastepnej linijki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 string_width(string) Width of the string in the current font as it would be drawn using the draw_text() function. Can be used for precisely positioning graphics. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 3 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Saus wielkie dzieki! Działa! A juz myslałem ze bede musiał zrezygnować z tego co robie, zamykam ;] I jeszcze raz dzieki all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi