gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Siemka wpisuje wszystko jak powinno być ale nie mogę strzelać może ktoś mi to wszystko jeszcze raz opisał z kodami ? :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Siemka wpisuje wszystko jak powinno być ale nie mogę strzelać może ktoś mi to wszystko jeszcze raz opisał z kodami ? :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: O kurcze, tego jeszcze nie było :blink: Jaki masz kod na strzelanie, z czego korzystasz? Cokolwiek podaj! Nie jesteśmy jasnowidzami :blink: EDIT: Tutaj masz przykład strzelania. Przejrzyj go, albo nawet wykorzystaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 kod podał mi kumpel chyba język php czy coś nie pamiętam dokładnie , o ogóle mi chodzi jest bohater i żeby on strzelał dzięki ci za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 php WTF? To forum o Game Makerze, a nie. Zła nazwa temeatu tak btw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 kod podał mi kumpel chyba język php czy coś nie pamiętam dokładnie , o ogóle mi chodzi jest bohater i żeby on strzelał php? :mellow: Zobacz do FAQ punkt 17 i na następny raz podaj nam kod, bo co niby mamy bez niego zrobić? :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 oki sorka za utrudnienia ale chyba ten plik co mi podałeś wystarczy jeszzce raz sorka i dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Język, którego używasz w Game Makerze to GML :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ile ustawić pikseli :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ile ustawić pikseli :D Ile chcesz, to od Ciebie zależy :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 mam pytanko nie należy do tematu czy lepiej jak na pierwszą gre zrobić platformówkę czy inny typ gry ? Ile chcesz, to od Ciebie zależy :blink: To ile tak się robi przeważnie do przeciętnej gry ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirluki Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 mam pytanko nie należy do tematu czy lepiej jak na pierwszą gre zrobić platformówkę czy inny typ gry ? To ile tak się robi przeważnie do przeciętnej gry ? Ja zaczynałem od samochodów. (Crazy race!) Aaa, tobie chodzi o szerokosc i wysokosc rooma w grze? Czy odleglosc piseli w tym przykladzie który Ci podałem? Jeśli chodzi o rooma to nie ma takiej miary. Musisz go dostosować do swoich potrzeb. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Mi chodzi o to to co ty mi podałeś a mi chyba bardziej będzie łatwo od platformówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Najlepiej najpierw zrobić ,,Kacz de Klaun" , potem może jakiegoś mini Pacmana,nastepnie jakies proste wyscigówki lub platwormówki czy cus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Możliwe że masz racje tylko nie wiem co to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zacznij od tego co ci się podoba ;x I co jest łatwe... Prosta gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 tez masz problem, zacznij od kacz de klałn albo np zapan ie jakis przedmiotów albo pratformowke prostą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Kacz de klaun? To chyba najprostrza gra jaka jest, Tu masz linka do stronki z artem : https://gmclan.org/index.php?czytajart=33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorky12 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dzięki wiara ja dopiero zaczyna moja przygodę z GM jak jakiś w sposób mogę pomóc choć w to wątpię to możecie pisać na GG a jeśli chodzi o kulki to zrobiłem dużo takich gier . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 a jeśli chodzi o kulki to zrobiłem dużo takich gier To przerzuć sie na kwadraty:PP a tak na poważnie to jak sie juz troche nauczysz robić gry to zagladaj do przykładów zrobionych przez innych , dużo sie od nich nauczysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi