radeon Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 no więc jak zrobić, żeby piłka obracała się .. bo jak się odbija i leci cały czas tak samo to troche lewo.. poza tym jak wystartować piłke?? ustawiłem, że jak nacisne spacje to idzie w kierunkach do góry, górne-prawo, górne-lewo, no, ale jak się odbija i nacisne spacje to znowu tak jakby wystartowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 ściągnij sobie przykład arkanoida. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV Royal Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 To daj po prostu inny klawisz, żeby ze spacją ci się niem myliło... Jeżeli o to chodziło to eAsY =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeon Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 To daj po prostu inny klawisz, żeby ze spacją ci się niem myliło... Jeżeli o to chodziło to eAsY =D Chodzi mi, że jak nacisnę spacje to tylko raz wystartuje.. to co z tym obracaniem, bo ściągnołem example ze strony to nie działa :|... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 W step piłki: GML image_angle += 0.5; //(wartość samo sobie wybierz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 W step piłki: GMLimage_angle += 0.5; //(wartość samo sobie wybierz). Logicznie rzecz biorąc, piłka jest okrągła, więc to nic nie da. Opisz dokładniej, o co ci chodzi, bo nie rozumiem, co to jest, obracanie piłki, skoro jest to okrąg o średnicy X itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 A mi się wydaje że da:] piłka od kosza nie jest gładka, kiedy ustawi orgin na środku to będzie wszystko będzie OK, jeszcze może dodać takie coś ze wrazie z kolizja image angle zmienia się na przeciwną wartość czyli -=0.5 :) I wtedy wydaje mi się że efekt będzie zadowalający. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 czyli -=0.5 To chyba nie będzie przeciwna wartość, tylko mniejsza o 0.5 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Jak już to mniejsza o 1. mniejsza o 0.5 była by 0 :) I nie masz racji :)) przed chwilą przetestowałem i -0.5 kręci się w prawo, a +0.5 w lewo :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi