bartekozaur Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam. Mam problem. Nie wiem jaki występuje ten błąd. >>>tu jest ta gra z błędem<<< Proszę o pomoc. PS: najlepiej by było gdyby ktoś ten przykład przerobił tochę. :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Powiedz o jaki błąd ci chodzi w tej grze. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ale ja tu błędu nie widze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 najlepiej by było gdyby ktoś ten przykład przerobił tochę. Tzn. my przerabiamy przykład, a ty piszesz, że sam zrobiłeś grę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 moglbys napisac co to za blad? I chyba nie oczeklujesz tego ze ten kto ci pomoze nie zostanie wpisany do credits Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Chodzi ci o to, że piłka przyspiesza i wylatuje poza mapę? :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 moglbys napisac co to za blad? I chyba nie oczeklujesz tego ze ten kto ci pomoze nie zostanie wpisany do credits Sorry nie napisałem że ten kto mi pomoże będzie wpisany do credits. No więc tak ten kto mi pomoże BĘDZIE wpisany do credits :thumbsup: . Chodzi ci o to, że piłka przyspiesza i wylatuje poza mapę? tongue.gif Tak oto mi właśnie chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ale powiedz jaki blad chcesz naprawic <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Ale powiedz jaki blad chcesz naprawic <_< No przecież napisałem U GÓRY /\ /\ /\ /\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 GML If pilka.x =<0 {direction -=90} If pilka.x =<room_width {direction -=90} If pilka.y =<0 {direction -=90} If pilka.y =<room_height {direction -=90} Nie zaglądałem do gry, ale wystarczy to to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 A może zwykłe if (speed>20) speed=20 ? Piłka wylatuje poza room, bo jest zbyt szybka, więc blokada prędkości załatwi sprawę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 A może zwykłe if (speed>20) speed=20 ? Piłka wylatuje poza room, bo jest zbyt szybka, więc blokada prędkości załatwi sprawę. OK. wstawiłem if (speed>20) speed=20 i piłka już nie wylatuje i tyle nie przyspiesza . Ale jeszcze jak się zdobędzie kilka punktów około 12 to już nie dolicza punktów tylko się odbija od podłogi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Do score'u: GML if score =< 12 { //tutaj dodawanie score'u itp. itd. } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi