Piczer Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Potrzebuję funkcję do klasy, która będzie zapisywać wszystkie rekordy w postaci tablicy, z bazy danych MySQL w ten sposób: $this->list[0]['name']; // Nazwa pierwszej wioski $this->list[0]['x']; // Pozycja X pierwszej wioski $this->list[1]['name']; // Nazwa drugiej wioski, jeśli użytkownik ma więcej niż jedna wioskę $this->list[789]['x']; // Pozycja X 790-tej wioski, jeśli użytkownik tyle posiada Noi oczywiście zwracać, ale to już nie ważne :) return $this->list; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 $link = mysql_query('SELECT * FROM `wioski` WHERE `o_id` == 1') or die(mysql_error()); $i=0; while ($row = mysql_fetch_array($link)) { $this->list[$i]['name'] = $row['name']; $this->list[$i]['x'] = $row['x']; $i++; } W bazie danych w tabeli 'wioski' powinieneś mieć odpowiednie dane. o_id to ID użytkownika posiadającego tą wioskę. A ta jedynka to dla testów, zmienisz ją sobie na zmienną odpowiadającą za ID użytkownika zalogowanego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Wyświetliłem to tak: $tempVill=$VillageObj->find($ProfileObj->id); var_dump($tempVill); a twój kod zamieniłem na: public function find($id_user){ $i=0; $link = mysql_query('SELECT * FROM `wioski` WHERE `userid` = '.$id_user) or die(mysql_error()); while ($row = mysql_fetch_array($link)) { $this->lista[$i]['name'] = $row['name']; $this->lista[$i]['x'] = $row['x']; $i++; } return $this->lista; } i wyskoczyło parę błędów "notice" o treści: Notice: Indirect modification of overloaded property Village::$lista has no effect in D:\Program Files\WebServ\httpd\classes\village.php on line 17 Notice: Indirect modification of overloaded property Village::$lista has no effect in D:\Program Files\WebServ\httpd\classes\village.php on line 18 Notice: Indirect modification of overloaded property Village::$lista has no effect in D:\Program Files\WebServ\httpd\classes\village.php on line 17 Notice: Indirect modification of overloaded property Village::$lista has no effect in D:\Program Files\WebServ\httpd\classes\village.php on line 18 W dodatku funkcja var_dump wyświetliła bool(false) P.S Jeśli się to zrobi, to będę musiał to zamienić na kod, który pasuje w 100% do mojego skryptu, a będzie to chyba trudniejsze niż napisanie tego kodu (@UP) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Pierwszy raz spotykam się z takim błędem... Przepraszam, ale nie mogę Ci w tym pomóc, musisz poczekać na specjalistów :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Dobrze jest już, zamieniłem $this->list na $list i działa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Piczer, nie sądziłem, że tu o tym napiszessz. A to co piszesz mija się z celem. Ja ci mowiłem ze metoda 'find' ma ładować usera po nicku a ty liste wiosek robisz. LOL ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 A niech sobie chłopak robi jak chce :P Jak ktoś ma problemy z PHP to służę pomocą :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Tylko zobacz, truje mi połdnia żeby mu pomodz z napisaniem klasy, to wkońcu odwalam za niego całą robotę a on potem nie wie oco chodzi w kodzie i tak to się zapętla ;dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 @Kofel: Ke? Przecież ja tu piszę o innej klasie o.O Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofel Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 To o jaką klase ci chodzi? Village? To do tego się tworzy jakąś specjalną od listowania z query WHERE i niech w iteratorze ci pierdyknie wszystkie wioski. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi