Muximan Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Mam problem nie potrafie uzyc directionów chodz je znam: direction = 0; - jazda w prawo direction = 90; - jazda do góry direction = 180; - jazda w lewo direction = 270; - jazda w dól ---------------------------- Dal by ktos kod? ale taki zebym nie musial rysowac tych spritow duzo Mam zarejstrowanego gm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Nie wiem za bardzo o co ci chodzi.. ale powiem tak... Więc... dajesz w stepie tego auta "image_angle = direction;" , wtedy direction będzie równe kierunkowi sprita. A w sterowaniu dajesz te "direction= 90" itd... już wiesz? PS: Dlaczego masz rysować dużo spritów?... przecież z tego co widać w kodzie to będą co najwyżej 4... ale przecież masz "image_angle" , czyż nie?.. (zakładając że masz zarejestrowanego gm'a). EDIT:... hmm.. może przypadkiem nie chodzi ci o płynne skręcanie?... sam już nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 W step: image_angle=direction a w skręcaniu: direction+=4//w lewo direction-=4//w prawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 @UP: Tak, najlepiej jakby samochód skręcał jeszcze w miejscu, nie? Zrób skręcanie zależnie od speedu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi