Arion Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Otóż robie przeglądarkę w Delphi 7 według kursu Delphi 6 i kiedy zamieściłem wszystkie komponenty w kursie miałem zaprogramować komponent combo więc pomyślałem że chodzi o ComboBox i zaprogramowałem go tak: procedure TWebMain.URLComboBoxKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char); begin if Key = Char(VK_RETURN) then begin Key := #0; if URLComboBox.Text<>'' then begin WebBrowser1.Navigate(URLComboBox.Text); {UpdateURL;} end; end; procedure TWebMain.URLComboBoxDblClick(Sender: TObject); var C: Char; begin C := Char(VK_RETURN); URLComboBoxKeyPress(Sender. C); end; Teraz nie wiem co robić ponieważ program daje jakieś problemy i mówi że .nie pasi proszę o pomoc bo staram się to zrobić od miesiąca :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A ja się coś innego spytam : dlaczego założyłeś dwa tematy? ( Sryy za offtop ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Sam nie wiem jakoś samo założyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A ja się coś innego spytam : dlaczego założyłeś dwa tematy? ( Sryy za offtop ) Bo spowolniło mu odbieranie zapytania i przypadkiem odświeżył stronę, ale ty tego nie zrozumiesz i byś dawał warny za dp w twoim forum :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 a na pytanie moje odpowiecie co? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Nie. Na "jakieś problemy" sam sobie znajduj rozwiązanie, bo my nie jesteśmy jasnowidzami. Poza tym co to za kurs? Z internetu? z pdfa? Namiary! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Ten kurs to książka Delphi 6 dla każdego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 18 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2008 A może jakąś treść błędu byś podał? Cokolwiek, co może być przydatne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Poprawiam ci kod ;) Tutaj prawidłowy ;) procedure TWebMain.URLComboBoxKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char); begin if Key = #13 then { bo #13 jest kodem klawisza enter } begin Key := #0; { zerowanie, żeby nie powtarzała się ta sama procedura wiele razy } if URLComboBox.Text<>"" then begin WebBrowser1.Navigate(URLComboBox.Text); { otwieranie strony } end; end; procedure TWebMain.URLComboBoxDblClick(Sender: TObject); var C: Char; begin C := #13 { bo #13 jest kodem klawisza enter } URLComboBoxKeyPress(Sender, C); { wykonanie procedury } end; Taki to prawidłowy kod ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2008 nie działa a jutro w edicie dam screena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 15 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2008 Tuxman, w Delphi nie ma czegoś takiego jak "", dlatego Twój kod jest jak najbardziej błędny. Prawidłowy powinien teoretycznie wyglądać tak: procedure TWebMain.URLComboBoxKeyPress(Sender: TObject; var Key: Char); begin if Key = #13 then { bo #13 jest kodem klawisza enter } begin Key := #0; { zerowanie, żeby nie powtarzała się ta sama procedura wiele razy } if URLComboBox.Text<>'' then begin WebBrowser1.Navigate(URLComboBox.Text); { otwieranie strony } end; end; procedure TWebMain.URLComboBoxDblClick(Sender: TObject); var C: Char; begin C := #13 { bo #13 jest kodem klawisza enter } URLComboBoxKeyPress(Sender, C); { wykonanie procedury } end; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 20 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Marmot ty poprostu skopiowałeś tamten kod! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 20 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2008 Marmot ty poprostu skopiowałeś tamten kod! On tylko pozmieniał cudzysłowy na apostrofy, nie bulwersuj się :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi