Mateki Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Link: http://www.gmclan.org/up3249_4_Platform_Game.html Co myślicie? P.S:Jak można naprawić bug z animacją stojącą podczas skoku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 GML //Ruch if( keyboard_check( vk_left ) ) { if( place_free( x - 5, y ) ) { x -= 5; } } else if( keyboard_check( vk_right ) ) { if( place_free( x + 5, y ) ) { x += 5; } } if( place_free( x, y + 1 ) ) { if( keyboard_check( vk_down ) && vspeed > 1 ) { gravity = 0; } else { gravity = .5; if( vspeed < 0 && keyboard_check_released( vk_up ) ) { vspeed *= .6; } } } else { gravity = 0; if( keyboard_check( vk_up ) ) { sound_play( Jump ); vspeed = -10; } } //Animacje if( place_free( x, y + 1 ) ) { if( keyboard_check( vk_down ) && vspeed > 1 ) { sprite_index = fly_Goku; image_speed = 0.4; } else { if( vspeed <= 0 ) { sprite_index = jump_Goku; image_speed = 1; } else { sprite_index = jumpfall_Goku; image_speed = 1; } } } else { if( keyboard_check( vk_left ) || keyboard_check( vk_right ) ) { sprite_index = walk_Goku; image_speed = 0.4; } else { sprite_index = stand_Goku; image_speed = 1; } } if( keyboard_check( vk_left ) ) { image_xscale = -1; } else if( keyboard_check( vk_right ) ) { image_xscale = 1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Słabe to to. Dużo błędów zawiera ten przykład. I bardzo mało pokazałeś. Prawie wszystko jest w Faq. Nie oceniam dopóki nie dodasz jakiś parę nowych funkcji których nie było w Faq. No i jeszcze te błędy przydało by się poprawić. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Brzydkie, bezsensu i w ogóle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2008 nie aż taka tragednia,jako przykład sam nie wiem ale możesz coś z tym zrobić dałem więcej niż 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekozaur Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 dla mnie jest ten przykład fajny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolikZabijaka Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2008 A mnie się podoba dam 5 i co ktoś mi zakaże ?? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi