Lordis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Witam! Mam mały problem a wiec mam już pasek życia nad bohaterem ale chce jeszcze zrobic żeby w nim było hp pokazane liczbowa (np. HP: 1000 / 1300) ja wykombinowałem coś takiego draw_text(obj_HERO.x,obj_HERO.y,'HP : '+string(global.player_hp)); ale to mi pokazuje tylko HP: 100 ale brakuje "/ 100" i nie wiem jak to zrobic zeby pokazywało na ile tego hp jest (100 na 100) nie? wiecie o co chodzi. zmienna max hp to global.player_maxhp jak cos :P a po za tym jeszcze chce zrobic dodatkowy pasek życia many i expa w lewym górnym rogu ekranu ale tego juz nie weim kompletnie jak zrobic i gdzie wrzucic do bohatera draw czy gdzie :( i te paski tez by miały mieć w środku liczmy np.(HP 100/100)(MP: 150/150)(EXP:300/500) A więc prosze o: -przykład jak zrobic liczbowe życie (HP: 100/100) - i jak zrobić 3 paski w lewym górnym rogu ekranu HP, MP, EXP z góry dzieki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 przyklad pietra6 'walka ala tibia' lub (lepiej) kod zrodlowy miniRPG. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 GML draw_text(obj_HERO.x,obj_HERO.y,'HP : '+string(global.player_hp)+'/100'); :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 W przykładzie pietra6 'walka ala tibia' nie ma paska życia w robu jest nad graczem ;p (korzystam z niego) a w miniRPG tez nie ma dajcie skrypcik plzz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 jak nie ma jak jest, przeciez sam go robilem :P poszukaj w obiekcie o_knightmale w draw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lordis Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 ty dobra mam jeszcze jedno pytanko jak zrobic pasek króry sie dodaje a nie odejmuje (pasek expa) TY DOBRA JUŻ NIE TRZEBA jakos mi wyszlo xD dzieki za wszystko chlopaki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David Dark Opublikowano 16 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2008 z tym paskiem expa to jeszcze do tego nie doszedlem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi