warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Mam tak: create: bieg=1 pre=0 step: if bieg=1 { pre=2 } else if bieg=2 { pre=6 } else if bieg=3 { pre=10 } else if bieg=4 { pre=14 } else if bieg=5 { pre=18 } else if bieg=6 { pre=22 } przycisk (up): if speed<pre { speed+=0.1 } w przyciśnięciu Z: bieg+=1 Chce zrobić zwalnianie ale mi coś nie idzie, pomóżcię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Używaj [gm*l] bez gwiazdki. Masz strasznie zepsuty kod. speed=<pre a nie. speed-=0.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 ale mi chodzi o po puszczeniu strzałki w górę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Release [uP] ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 To nie działa. bo wtedy chyba tylko raz mi odejmuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Przy naciśnięciu: GML puszczony = 0; Daj przy releasu: GML puszczony = 1; W step: GML if puszczony = 1 { speed-=0.1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 GML if puszczony = 1 and speed>=0.1 { speed-=0.1; } poprawka :P tak to by się dalej odejmowało i obiekt zaczął by lecieć do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dziękuję i zamykam. I co do Zycha to musiałem poprawić z takiego: GML if puszczony = 1 and speed>=0.1{speed-=0.1;} na taki: GML if puszczony = 1 and speed>0{speed-=0.1;} bo tak to jak było 0 speed'a to mi odejmowalo jeszcze jeden raz czyli jechał -0.1 czyli do tyłu. Ale dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi