zalu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 mam takie cos: obj_4: GML click left button creat obj_4 obj_2 step jump to position: mouse_x mouse_y click glob left button: i właśnie. Jak zrobić że gdy kliknę to obj_2 staje w miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 w step obj2: if stanie=0 { x=mouse_x y=mouse_y } w global left pressed: stanie=1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 w obj_2 po kliknięciu: GML speed=0; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 w obj_2 po kliknięciu: GML x=xprevious; y=yprevious; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 @UP: Lolololo rozwaliłes mnei tym kodem. speed = 0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 ale jak sie porusza na x i y do pupa cyce da mu "speed=0" -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Sorry, moja pomyłka. Masz racje, Zychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 w obj_2 po kliknięciu: GML x=xprevious; y=yprevious; Pamiętam jak ja kiedyś zapodałem ten skrypt, od teraz prawie każdy go używa :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 próbowałem wszystkiego co zapodaliście i nic PS. Zapomniałem dodać w 1 poście że obj_2 tworzy się w miejscu kursora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 https://gmclan.org/up900_11_przykl.html Proszę oto przykład. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 @Zychu jak klikam na obj_2 to obj_4 nie podąża za kursorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zychu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ej to ja cię nie rozumiem najpierw chcesz żeby obj4 podążał za kursorem później żeby pojawił sie na nim obj2 i tez latał za i jak sie kliknie to on się zatrzymuje. -_- czyż nie tego pragłeś xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Jeszcze raz: jak kliknę w obj_2 to w miejscu kursora pojawia sie obj_4 który podąża za kursorem a jak kliknę gdzieś tam to obj_4 się zatrzymuje no takie al'a budowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi