warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam, mam problem, bo nie wiem jak zrobić podwójne klikniecie myszki? Może dla niektórych to jest proste, ale dla mnie nie. Mam jeszcze jeden problem, a raczej udoskonalenie. Otóż chodzi mi o przenoszenie czegoś myszką, czyli GML x=mouse_x y=mouse_y Myślę nad jakimś ulepszeniem tego, bo ten kod, gdy damy w event mouse left button to przesuwamy obiekt, ale jeśli myszka nasza wyjdzie poza niego to przestajemy go przesuwać, a ja tego nie chce. Jak to naprawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 KLIKNIECIE podczas pierwszego klikniecia GML klik += 1 I drugiego to samo , a potem GML If klik = 2 then { akcja .. } Wogole to nie wiem o co chodzi tak zabardzo :P DRAG Daj podczas klikniecia GML przesuwanie = true I potem w obiekcie GML if przesuwanie = true then { x=mouse_x y=mouse_y } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Eee, coś mało. https://gmclan.org/up152_11_mouse_doubeclick.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matyx Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Raczej będzie to noobowskie <_< bo jestem początkujący ale co poradzić. W obj_Cursor Create: GML global.click = 0 Step: GML if mouse_check_button_pressed(mb_left) { click+1 } Global Left Mouse Pressed: GML alarm[0] = 5 Alarm 0: GML global.click = 0 Oj zrobiłem za późno -.- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Eee, coś mało. https://gmclan.org/up152_11_mouse_doubeclick.html Zapomnialem w moim o warunku aby nie bylo wieksze "klik" od 2 , i o alarmie . Ale cooo taam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Wszystkim dziękuję, najbardziej Tymonowi i Drigerowi, dodam was w credits. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi