gorefest Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 1.Mam znowu problem...załatwiłem sobie Frapsa ale jak kręcę film to sie fps zmniejsza chyba do 5. Da sie temu jakos zaradzic ? 2.Albo jest inn nagrywarka w ktorej obraz bylby plynny i z dzwiekiem i dobra jakoscia grafiki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 1.Mam znowu problem...załatwiłem sobie Frapsa ale jak kręcę film to sie fps zmniejsza chyba do 5. Da sie temu jakos zaradzic ? Kup lepszy komp :thumbsup: CapturePad / HyperCam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Fraps jest najlepszy, zaraz po nim jest chyba Cam Studio ^_^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Webzir Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Ja tam używam Hypercama. Przy frapsie bardziej gubiło fpsy (jeszcze bardziej!). A po za tym fraps prawie nigdy mi nie działał, a że nie znałem niczego innego niż HC to na nim pozostało. Efekty mojej pracy można podziwiać (?) na mej tubie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Mi tam przy hypercamie gubi FPSy, w dodatku ten obrzydliwy napis w prawym-górnym rogu :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 CapturePad najlepszy. A żeby nie tracić zbytnio FPS-ów podczas nagrywania to najlepiej ustawić tak, by podczas nagrywania filmu nie używało żadnej kompresji - tylko trzeba mieć dużo miejsca na dysku, ale później i tak skompresujesz plik wbudowanym kompresorem. Fraps używa kodeka podczas nagrywania i dlatego tracisz FPS-y. HyperCama nie polecam, chociaż jest IMO lepszy od Frapsa (Mi fraps źle nagrywał audio tzn. dźwięk nie był zsynchronizowany z obrazem, a poza tym gubiłem przez niego spore ilości FPS-ów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 CapturePad moim zdaniem NAJGORSZY. Chcialem nakrecic icy towera,wylaczylem kompresje,ale nakrecilo mi sie tak ze pierwsza klatka byla przez caly czas,na koncu wyladowala ostatnia.I w dodatku w tym CP trzeba wy bierac okna wkurzajace,Jak cos dla pruby nagralem w windowsie cos to byla co 2-3 klatka. CP BEZNADZIEJNY. Nakrecilem film apratem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2008 CapturePad moim zdaniem NAJGORSZY. Chcialem nakrecic icy towera,wylaczylem kompresje,ale nakrecilo mi sie tak ze pierwsza klatka byla przez caly czas,na koncu wyladowala ostatnia.I w dodatku w tym CP trzeba wy bierac okna wkurzajace,Jak cos dla pruby nagralem w windowsie cos to byla co 2-3 klatka. CP BEZNADZIEJNY. O, Matko, człowieku, jak się nie umie ustawić parametrów, to najlepiej potem powiedzieć, że NAJGORSZY, omg weź idź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorefest Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Parametry? Co tam jest do ustawiania ? Ustawilem wszystko na odpowiednie i gówno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi