Arion Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 zrobiłem kulke w której ja to niebieska kulka a carne kule mi 1 życie biorą ale jak zrobiłem czerwone mini kuleczki mające dawać po 1 życiu okazałlo się że zbierając je żyć mi wcale nie dodaje a to obrazek jak zrobić aby były życia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Na co nam obrazek. Dawaj kody a nie <_< Skąd mamy wiedzieć jak to zrobiłeś <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2008 jak zrobić aby były życia? Masz taki klocek: , dajesz go do draw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 To mi wyszło tak Kodów nie było poprostu zrobiłem tak ja score Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Która to kulka życia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoRn Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 To mi wyszło tak Kodów nie było poprostu zrobiłem tak ja score Zamiast collision >< Kulka, to zrób w obiekcie Kulka >< Kulka życia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 1. Jak liczysz na szybszą pomoc używaj kodów. 2. GML lives += 1; instance_destroy(); 3. Na cholere nam screen <_<...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zamiast collision >< Kulka, to zrób w obiekcie Kulka >< Kulka życia... mam tak! 1. Jak liczysz na szybszą pomoc używaj kodów. 2. GML lives += 1; instance_destroy(); 3. Na cholere nam screen <_<...? Nie wiem jak kody robić czyś ty widział moją sygnature jak się tego naucze będzie 3 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zrób jakiś obiekt kontrolujący, wstaw go do rooma daj mu w create klocek Set Lives I ustaw bez relative na np. 3 i zrób wyświetlanie go w roomie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Nadal nie kapuje bez relative będzie ZMIENIAĆ a nie dodawać a to i tak nie dzała Edit:może powiecie jak kody robić będe miał 2 w 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Ale o to chodzi, że musisz ustawić na początku w Create ile ma w ogóle mieć bohater żyć i wtedy dajesz bez relative. Przy kolizji dajesz z relative. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Musisz użyć takiego klocka : Otworzy się takie okineko: Zmień "show lives" z "don't show" na "show". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Musisz użyć takiego klocka : Otworzy się takie okineko: Zmień "show lives" z "don't show" na "show". nie rozumiem a i nie wiem jak zrobić odejmowanie livesów????????????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Poczekaj chwilkę zaraz zrobię ci przykład. ;) EDIT: https://gmclan.org/up1584_11_Arion.html O to ci chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Odejmowanie żyć: Użyj klocka Set Lives, zaznacz "Relative", a w polu New Lives wpisz : -1 nie rozumiemMusisz użyć takiego klocka w Create : Ten klocek jest w zakładce "score". Otworzy się takie okineko: Kliknij na przycisk obok "don't show" przy "show lives" i z listy wybierz "show". Czy teraz jest to zrozumiałe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Pawlik dlaczego piszesz posta skoro to samo dałem mu w przykładzie. :mellow: To jest po prostu bezsensowne nabijanie postów. -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Pisałem posta zanim przykład się pojawił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 nie działa a przynajmniej nie rozumim dodałem tylko create ale jak to drugie też ważne to powiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...3c2ab31ab2.html Mam nadzieję, że wszytko teraz będzie jasne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Po prostu zajrzyj do eventu kolizja z obiektem i ten klocek przekopiuj do siebie. Albo daj plik swojej gry a ją poprawię. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 życia działają ale mam 5 żyć i zmienia je na -1 a dawałem po dotknięciu przeciwnika set lives>relative -1 i jak zrobić że jak mam 0 to gra się wyłącza? Prześle ci plik gry na PW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 życia działają ale mam 5 żyć i zmienia je na -1 a dawałem po dotknięciu przeciwnika set lives>relative -1 i jak zrobić że jak mam 0 to gra się wyłącza? Prześle ci plik gry na PW GML If lives = 0 then { game_end(); } Zrob poprostu przy kolizji kod , to z tym odejmowaniem GML lives -= 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 NIE UMIEM ROBIĆ KODÓW!!!!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 NIE UMIEM ROBIĆ KODÓW!!!!!!!! NIE DRZYJ SIE , JAK OGLUCHNE DAM CI ZNAC!!!!!!!!!!!!!!!!!! Widzac po sygnaturze to najwyzszy czas zaczac takze korzystac z kodow. To np robisz , w przykladzie Pasterza ten klocek z serduszkiem co masz w kolizji kulki z zyciem "Set lives -1" zastepujesz tym co Ci podalem: GML lives -= 1 Jak nie wiesz gdzie sie skrypty wpisuje to Ci powiem , ze w "execute a piece of code" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 NIE UMIEM ROBIĆ KODÓW!!!!!!!! To najwyższy czas się nauczyć: kopiujesz kod z forum i wklejasz do klocka Execute Code. I nie pisz caps-lockiem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dalej nie rozumiem powiedz jak kody robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Dalej nie rozumiem powiedz jak kody robić zakladka CONTROL i "execute a piece of code" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 kod ma 0 działania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Lol, a dałes w step? I nie pisz dużymi literami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arion Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2008 o czym ty mówisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi