Nobody Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ile ludzi widzę, którzy mają w sygnaturkach paski postępu typu kreski czy kropki. Postanowiłem temu zapobiec :) v 1.0 - 08.04.2008r. [img=http://kenny.potwor.vot.pl/procent/[POSTĘP]/[KOLOR_TLA]/[KOLOR_PASKA]/[KOLOR_TEKSTU].png] np. [img=http://kenny.potwor.vot.pl/procent/5/D1DCEB/A0A9B8/000000.png] Da nam taki efekt: v 1.1 - 09.04.2008r. http://kenny.potwor.vot.pl/procent/ Generator pasków :) Zapisuje wasze ustawienia, wystarczy później zmieniać tylko procent w linku :) Po wygenerowaniu paska 'program' sam poda wam linka do obrazka :) Wystarczy zamiast pierwszego 0 podłożyć wasz procent :) Info UWAGA! Kolory muszą być zapisane w systemie szesnastkowym (HEX)! W związku, że niektórzy nie znają się na tym, podam parę przykładowych kolorów i sposób na ich tworzenie. 000000 - Czarny FFFFFF - Biały FF0000 - Czerwony 00FF00 - Zielony 0000FF - Niebieski FFFF00 - Żółty 00FFFF - Jasnoniebieski (aqua) FF00FF - Różowy A teraz tworzenie kolorów: RRGGBB - Taki jest układ tych kolorów, gdzie RR to Czerwony, GG - Zielony, a BB - Niebieski. Każdy kolor zapisujemy w systemie szesnastkowym, a że kolory liczą od 0 do 255, w HEX będzie to od 00 do FF. Jeżeli wygodniej jest wam tworzyć kolory w systemie dziesiątkowym wystarczy później to przenieść na HEX, np. kalkulatorem :) Mam nadzieję, że mój pasek postępu się komuś przyda. Jak nie to przynajmniej ja będę go używał :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dobry pomysł :) Zastosuję go, jak będę robił TMTech Developer Studio 2008 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ra3l Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 NO dobry pomysł dobry:] Ale mi mój bardziej się podoba:] heh:)) Ale dla tych którym się nie chce samemu tworzyć to naprawdę świetny pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Zauważyłem, że już kilka osób korzysta z tego paska :) Ciesze się, że coś, co zrobiłem przydało się komuś :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Bardzo fajny ten pasek :thumbsup: . Już wstawiłem do sygnaturki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A ja nadal nie rozumiem, w jaki sposób oceniacie z taką dokładnością procent wykonania O_O" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariyme Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 kupcia. xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Słoniu to jest tylko na oko :) Patrzę ile mam, myślę ile jeszcze muszę zrobić odejmuję od tego trochę (poprawianie itd.) i mam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 A ja nadal nie rozumiem, w jaki sposób oceniacie z taką dokładnością procent wykonania O_O" Ja oceniam co 5% najdokładniej. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariyme Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ha! Rządzę :P moja genialna gra...1% XD fajny paseczek nie ma to tamto :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Przy okazji zmniejsz wysokość sygnatury, bo będzie ostrzeżenie. Polecam lekturkę: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=3332 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Śliczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 To jest milusie xD: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariyme Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ranmus już mnie nie kochasz? różowe *.* urocze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Bardzo przydatna stronka podczas tworzenia swoich pasków: http://mediagods.com/tools/rgb2hex.html :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 To już lepszy jest ten, bo nie trzeba czekać aż się strona odświeży: http://www.2createawebsite.com/build/hex-colors.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luksor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 To już lepszy jest ten, bo nie trzeba czekać aż się strona odświeży: http://www.2createawebsite.com/build/hex-colors.html No faktycznie, lepszy :) Samples (dla tych co nie umieją zrobić sami): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Samples (dla tych co nie umieją zrobić sami): Ale żeś świetnie dobrał kolory X.x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Szczególnie ten zielony z żółtym ;p . Nie ma to jak dobry dobór kolorów :] . Jak ktoś nie umie sobie dobrać kolorów, to polecam strony które w tym pomagają (od razu dają 3 kolory które dobrze ze sobą wyglądają): http://www.colorsontheweb.com/colorwizard.asp http://colorschemegenerator.com/ (najlepiej przełączyć strzałkami tam na Triad lub Split Complements, wtedy najlepiej pasujące kolory do takich rzeczy wychodzą) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Jeee ^_^ Mój pasek podbije GMClan :P Parę ulepszeń i celuję w cały świat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Przydatne te strony =D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 IMO kolor tekstu trzeba wybrać taki, żeby było go widać poniżej i powyżej 50% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ranmus już mnie nie kochasz?No niestety... Ostatnio staram się być konsekwentny, żadnych przywilejów dla nikogo. :) update: No dobra, tak naprawdę pojechałem przywilejem, bo innym od razu wywalam sygnaturę i piszę w niej, że treść była za duża. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Nobody, to lepiej ustaw tak, żeby były dwa kolory tekstu -> jeden po wjechaniu na niego paska postępu, drugi nie po najechaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Wyborne paseczki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Dank je wel :) @Marmot: Niezły pomysł :) Zaraz wprowadzę to w życie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Ojoj, czemu nie działa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Zrobiłem nową wersję i przez .htaccess'a zniszczyłem starą. Zaraz ją poprawię :) EDIT: Już naprawiona :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Takeshi Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Stara wersja lepsza ;/ bo ma obramowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2008 Nowa też ma, tylko trochę mniejsze :P Ok, zwiększę je trochę :) Będzie tak jak w v1.0. Tutaj bajerem jest zmiana wielkości i zapisywanie ustawień, żeby link nie był taki długi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi