Radio14 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Siema :bye1: Robie platwormówke w której jeden room to jeden level i mam problem.Chodzi mi oto że gdy w pierwszym roomie nam 82 punkty to drugim roomie mam 0 a chce aby punkty przechodziły do drugiego roomu.Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Ale dokladniej cos chcesz zrobic <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Chodzi ci o przeniesienie punktów do następnego rooma?? ja nie wiem jak to zrobić. Nigdy nie robiłem platformówek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Davka Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Siema :bye1: Robie platwormówke w której jeden room to jeden level i mam problem.Chodzi mi oto że gdy w pierwszym roomie nam 82 punkty to drugim roomie mam 0 a chce aby punkty przechodziły do drugiego roomu.Proszę o pomoc. O to ci chodzi?? GML if score=82 { room_goto_next() } W Room Start GML score=82; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Wlasciwie to tak: event: other -> room_end GML global._score=score event other -> room_start GML if(variable_global_exists('_score'))score=global._score Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 PsichiX, przecież score to zmienna globalna :P Pewnie zostawił w jakimś obiekcie zerowanie score. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radio14 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dzięki PsichiX wszystko działa. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi