Misiek999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Tytuł: Beatboy Gatunek: program muzyczny Opis: Możemy sobie na nim pobrzęczeć :D Perkusje tworzymy wchodząc na "beatbox" natomiast klawisze w "keys" i klikamy na wybrane kwadraty. Ponad to możemy pograć na klawiaturze :D Play (spacja) jest wspólna dla wszystkich natomiast tempo oddzielne. w "Beatbox" możemy tworzyć tylko te kwadraty, które są podpisane - do reszty po prostu nie podczepiłem dźwięków przez co wywali się error, nie działa też klawisz A# ( jak ktoś zna częstotliwość tego dźwięku to może tutaj napisać). Download: https://gmclan.org/up2321_4_Beatboy.html Rozmiar pliku: 10 MB z dźwiękami ( wav ) Autorzy: Programowanie: Misiek Grafika: Misiek Muzyka: Misiek Screeny: https://gmclan.org/uploader/2321/SCREENa.png https://gmclan.org/uploader/2321/SCREENb.png Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamilek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Pomysl + Wykonanie gorzej: nie moge naraz grac i puszczac beatow. I jescze jeden bug: jak ustawie beat albo key na samym poczatku to po przejsciu na poczatek sciezka nie jest grana. 2/5 chyba ze to poprawisz... wstrzymam sie z ocena Tutaj masz A# http://www.pckurier.pl/archiwum/art0.asp?ID=2567 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 ok juz poprawione zaraz dam nową wersję. do podmienienia exe : https://gmclan.org/up2321_4_Beatboy2.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Podróbka eJay'a, słabiutko. Nie ma opcji zapisywania dźwięków :( Ale że to jest twoja samodzielna robota to: 2/5 :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a co to tylko ejay ma takie możliwości ? :D w ogóle sie na nim nie wzorowałem. Poza tym to efekt 2 dni roboty więc wiesz. Dałeś 2/5 aż tak źle co mam tutaj dorobić ? W sumie planuje dorobic, żeby można było układać kilka melodii na różnych keysach, dodam z 20 brzmień i tyle mozna dobry bicik ułożyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Podróbka eJay'a, słabiutko. Kurde :* Fajne to, ale wymaga dopracowania ;) Dźwięki czasem skrzeczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Nawet, nawet ułożyłem bicik :) 4/5 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Znalazłem buga!!! (w nowej wersji) ___________________________________________ ERROR in action number 1 of Alarm Event for alarm 0 for object automat_perkusyjny: Error in code at line 8: SS_PlaySound(sound[i]); at position 23: Unknown variable sound or array index out of bounds Myślę, że to poprawisz :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Myślę, że to poprawisz emot11.gif A jak nie to go zbijesz? A mi się dźwięk zawiesił i program przy okazji też xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 @TuxMan Wspominałem o tym. Tak jest bo poprostu nie wsadziłem tam dźwięków jeszcze. Graj tylko na tych co są podpisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A jak nie to go zbijesz? Nie, tylko dam ocenę 1/5 :P @UP No to czekam na dźwięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No to jest ino demo, ile to wsadzić :P Może jutro dorzucę nową wersję to ci wypełnię wszystko po brzegi :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Nie, tylko dam ocenę 1/5 tongue2.gif Za jeden błąd? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 prosze, skoro tak bardzo nalegasz ( 5 minut roboty ), dodałem te wszystkie dźwięki i poprawiłem jeden mały bug : https://gmclan.org/up2321_4_Beatboy3.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nawe, nawet. Zamierzałem zrobić coś podobnego na cel z infy(troche na innej zasadzie działało by). Minusy: -Ograniczona długość utworów -Brak zapisywania do plików projektu -Brak zapisywania do plików muzycznych Narazie zaczekam z oceną, bo widzę, że może być wysoko jak się przyłożysz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Dorobiłem właśnie patterny do keysów - mogą grać 4 różne instrumenty na raz, jednak wstrzymam się jeszcze z nową wersją i dorobię coś jeszcze. Może coś w smak playlisty rodem z FL'a :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Za jeden błąd? Pozdrawiam!Za krytyczny - jak najbardziej. :) keysówAu.FL'aAu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Za krytyczny - jak najbardziej. wspominałem o tym błędzie i mówiłem, że jest to spowodowane brakiem dźwięków. Kurde gorszego błędu już nie mogło być ;/ ps. Tak źle zrobiłem nazywając "keysów" ( jak ty byś to nazwał to może zmienie ? ) i FL'a ? Dużo osób używa takiego skrótu ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zawiodłem się ;/ . Super Sound System for GM 5.0 and above Version 3.2 ------------------------------------------------------------------------------------- by tsg1zzn trondsg@gmail.com ------------------------------------------------------------------------------------- Plays Ogg Vorbis! Change frequency! Change volume! Change panning! And very easy to use!! Additional advanced features: Load and unload sound at need! Check if a sound is playing Set and get the position of a playing sound Get the length of a sound ------------------------------------------------------------------------------------- See the individual scripts for more information about their usage. ------------------------------------------------------------------------------------- I have no and take no responsibilities for the results of improper or proper usage in case this usage results in problems, included, but not limited to; damage, poisoning, terror attacks, vomit on floor, worm in apple, virus in any place, windows in doors, non-working or partially defect brakes, power outage or emtpy swimming pools. Also, please note that this non-existing warranty does not cover "castrated mouse problem" (mouse ball disappeared or full of hair/dust, which is prevents it from functioning properly). If it does not result in problems, please give me relevant credits! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Pie******* Game Information ;/ przez niego się muszę teraz tłumaczyć ;[ Po prostu ściągnąłem Super Sounda i przeglądałem przykład - nie dałem nowego projektu tylko zacząłem robić na tym przykładzie usuwając wszystko a zostawiłem sobie tylko skrypty, tzn. z początku się tylko bawiłem a potem stwierdziłem, że nie ma sensu robić nowy projekt i już skończyłem na tym. Jedyna pozostałość po tym przykładzie to nazwa jednej zmiennej "core". No a o Game Information zapomniałem :D EDIT : przykład z SS : https://gmclan.org/up2321_10_supersound.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pentalinio Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Dobra, wierzę, bo ta sytuacja zdarza sie bardzo często. W sumie, po to są przykłady żeby je przerabiać, nieważne ile przerobiłeś, niepotrzebny był tamten post ;D . A program niezły, ale ograniczenie ilości dźwięków boli :/ . Dlatego 4/5. A, i granie na klawiszach jest żałosne :/ . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 w ogóle go nie przerobiłem :D Ale dobra daje już spokój :P a tak btw. im więcej daję do niego funkcji to bardziej muli. Będę musiał trochę nad optymalizacją popracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ludzix Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Dużo osób używa takiego skrótu ;/Ale bez błędów ortograficznych :P Obczaj mój sig. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2008 Ciekawy pomysł, ale okrojone wykonanie. Mimo to daję 4 gwiazdki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi