LionX Dagger Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2008 Witam mam pytanko a raczej problem a więc sprawa wygląda następująco od dłuższego czasu pykam sobie w SL (Second Life) no i stworzyło się tam parę rzeczy ale nie mam kasy i szczerze nie myślę wydawać prawdziwą kasę na SL (:/ bez obrazy ale uważam że wydawanie kasy na wirtualną grę to czysta głupota) by otworzyć tak sklep z swoim towarem no i wpadłem na pomysł by sobie darmową stronkę Www założyć no i teraz moje pytanko jak to wygląda z prawem i podatkami czy musze to jakoś zgłaszać jako działalności gospodarczą czy jak nie trzeba ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Darmową stronkę www z czym? Takie viawww SL? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jak chcesz zarabiać to działalność musisz mieć zarejestrowaną No i podatki odprowadzać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Mówi, że darmowa, więc płacić musiałby tylko za hosting :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ale jeżeli ktoś by coś kupował, musi mieć zarejestrowaną działalność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ale chyba za wirtualne pieniądze :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No tak tylko pieniędzmi wirtualnymi w walucie SL więc jako takiego dochodu rzeczywistego mieć nie będę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 To nie musisz rejestrować nawet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 ale czy na pewno :/ nie chciał bym nagle bez uprzedzani komornika mieć na karku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Żaden komornik przecież nie bedzie specjalnie sprawdzał, kogo to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 No nie wiem w końcu to polska :/ już nie jedne jaja urzędnicy odprawiali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jeju, ja też używam nie swoich obrazków, i co? Coś mi sie stao? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LionX Dagger Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 kurde ale ich nie sprzedajesz ani nic ja wchodzę na cienki lud bo w końcu kasę którą zdobywam w SL bez problemu mógłbym zamienić na prawdziwą forsę więc jako taki dochód jest i jeśli ktoś się przyczepi to mogę mieć przesrane wesz takie gdybanie czy jest to dozwolone czy nie mi nie wystarczy ja musze mieć pewności :/ najlepiej jakby ktoś się o tym wypowiedział kto ma o tym jakieś pojęcie o prawie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flaque Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Tak, będziesz musiał zapłacić odszkodowanie w postaci 3mln kasy z SL ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi