M1513Q Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 GML if keyboard_check(vk_down) motion_add(facing_direction,0.1) else if speed>0 speed-=0.05 mam taki kod tylko ajk nacisne strzalke w dol to on jedzie do przodu :( dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxius Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 GML if keyboard_check(vk_up) motion_add(facing_direction,0.1) else if speed>0 speed-=0.05 proste jak jest vk_down to jedzie do tyłu :) poprawiłem na vk_up. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 A co chcesz uzyskać? @UP: Hahaha, roz****łeś mnie tym kodem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 chce zeby jechal do tylu a teraz jedzie do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 GML if keyboard_check(vk_down) { motion_add(facing_direction,-0.1) } else { if speed>0 { speed-=0.05 } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 nie chcacy skasowalem tresc ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Ty jeszcze bardziej rozwalasz kodem. On miał ładny i czytelny, dodatkowo 0 to liczba neutralna. Ani plus ani minus <_< A może facing_direction-180? <_< AAaaa! Tam jest -0.1, myślałem, że -0, 1 Dobra, ja się już nie odzywam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 GML motion_add(facing_direction,-0.1) Co wy za edity dajecie :] (...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Geniusze! xD GML if( keyboard_check( vk_down ) ) { motion_add( facing_direction, -0.1 ); friction = 0; } else { friction = 0.05; } Harvester, bujaj las. Zedytowałeś posta. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi