Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jak wiecie (lub nie) od, bodajże wakacji gram na gitarze. Póki co akustyk, w najbliższym czasie przerzucam się na elektryczną :devil2: Tak więc postanowiłem pochwalić (?) się kilkoma kawałkami ;P Trochę tam się myliłem, wiecie jak to jest z graniem do mikrofonu, a z takim na luzie :P Red Hot Chilli Peppers - Under the bridge Red Hot Chilli Peppers - Californication (intro z koncertu) Eric Clapton - Layla acoustic Blind Guardian - Bard's Song Genesis - Horizons Znam jeszcze kilka na pamięć, ale nie chciało mi się już nagrywać :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Łał, ładne. Bardzo dobre, nagraj więcej plx =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jak wiecie (lub nie) od, bodajże wakacji gram na gitarze. Póki co akustyk, w najbliższym czasie przerzucam się na elektryczną :devil2: Tak więc postanowiłem pochwalić (?) się kilkoma kawałkami ;P Trochę tam się myliłem, wiecie jak to jest z graniem do mikrofonu, a z takim na luzie :P Red Hot Chilli Peppers - Under the bridge Red Hot Chilli Peppers - Californication (intro z koncertu) Eric Clapton - Layla acoustic Blind Guardian - Bard's Song Genesis - Horizons Znam jeszcze kilka na pamięć, ale nie chciało mi się już nagrywać :jezor: Wykonanie ładne według mnie(no było kilka przerw dłuższych niż raczej powinny), chociaż widze, że wolisz utwory spokojne i umiarkowane. Spróbuj coś typu punk rock albo progressive metal(na akustycznej też się da, skoro da się heavy metal na skrzypcach zagrać). Co do elektryka, to ja mam Hohnera ST Lynx i w miarę dobrze mi się na niej gra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Spróbuj coś typu punk rock albo progressive metal(na akustycznej też się da, skoro da się heavy metal na skrzypcach zagrać). Nom, grałem przecież Powerslave :jezor: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Nom, grałem przecież Powerslave :jezor: Które to to? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Spróbuj Green Day - Working Class Hero ;p Fajnie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Które to to? xD http://pl.youtube.com/watch?v=c2H_ygk5hJI @up: nie znam ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=c2H_ygk5hJI @up: nie znam ;p Tego nie dałeś(w swoim wykonaniu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Tego nie dałeś(w swoim wykonaniu). Dawno nie grałem ;p Poza tym nieco dziwnie brzmi, może potem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Dawno nie grałem ;p Poza tym nieco dziwnie brzmi, może potem. Może spróbuj: Dirty Track - Anarchia Wprawdzie stworzone na potrzeby serialu, ale nawet niezły kawałek i nie jest zbyt trudno(chyba też się za niego wezmę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 OK, jedna zasada - gram tylko to, co znam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 OK, jedna zasada - gram tylko to, co znam :D Kliknij w link, a poznasz. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A co znasz? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A co znasz? ;p Genesis, Queen, Iron Maiden, Red Hot Chilli Peppers, Deep Purple i wiele innych oraz pojedyncze utwory ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Zagranie wg. tabulatury ;-o Nie ma co oceniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Zagranie wg. tabulatury A według czego ma być? ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Chodziło mi o to, że jest to zwykłe odegranie, nie dodałeś nic od siebie, żadnej improwizacji itp. (albo mi się wydaję i nie pamiętam oryginalnych wersji tych utworów) :cool2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Słoniu Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 A według czego ma być? ;P Nut XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Chodziło mi o to, że jest to zwykłe odegranie, nie dodałeś nic od siebie, żadnej improwizacji itp. (albo mi się wydaję i nie pamiętam oryginalnych wersji tych utworów) No ale jak tu improwizować w takich Horizonsach? ;( Albo Bard's Songu. Poza tym nie lubię improwizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Improwizować można przy wszystkim ;-o Poza tym nie lubię improwizacji.Jak dla mnie, improwizacja to najbardziej ######sta sprawa w grze na gitarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Genesis, Queen, Iron Maiden, Red Hot Chilli Peppers, Deep Purple i wiele innych oraz pojedyncze utwory ;p Dance of Death =d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Solmis Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Daj Iron Maiden - The prisoner... :] Ewentualnie, jak wolisz wolniejsze utwory to Brave New World... ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 @Yoda: A spróbuj zaimprowizować, co ci szkodzi. Albo zagraj coś nietypowego dla gitary, raczej niekojarzonego z tym instrumentem, tak jak np. Hendrix zagrał na Woodstocku hymn USA ;p . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Spróbuj Green Day - Working Class Hero ;p Fajnie będzie. Cover Lennona :boxed: I zgadzam się z Kamratem. Improwizacja to najciekawsza sprawa, nie tylko w gitarze, ale muzyce ogółem. Poza tym tracisz rytm. No ale ogólnie zagrane poprawnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Poza tym tracisz rytm. ? niby gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 W Under the Bridge np :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 W Under the Bridge np tongue2.gif Trudno nie stracić tam rytmu ;p Jak się gra sama gitarę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo-GM Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Bardzo ładnie ;) Możesz sobie nagrać jakieś kawałki do ChaosLanda ;) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 31 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Tak, na pewno będą pasować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 31 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2008 Możesz sobie nagrać jakieś kawałki do ChaosLanda smile2.gif Tak, gitara akustyczna >D~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi