Harv Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Czy zna ktoś tutoriale dot. robienia grafiki top-down? Jak w złym dziale to przenieście plx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Tutoriale na temat grafiki 'Top Down'... pierwszy raz słyszę o czymś takim... to jest kwestia prób i błędów, przynajmniej w moim przypadku.. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 27 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2008 Dawniej tutoriale były na www.pix.art.pl, ale teraz już nie ma... :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 To teraz inaczej. Czy zna ktoś jakieś tutoriale robienia grafik do gier? Mogą być angielskie, polskie, ważne żeby były ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Najpierw powiedz w czym chcesz robic te grafiki,bo co z tego jak Ci dam tutoriale rysowania we flashu? http://www.rhysd.com/index.html Tu masz tutoriale pixel-artu w rzucie izometrycznym,jak dobrze poszukasz to zobaczysz jakie efekty można uzyskac dzięki temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Chodzi mi o takie programy jak, GIMP, Photoshop, Paint itp. nie we flashu ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micemincer Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 ja za niedlgo zrobie tutka - mam taki zamiar przynajmniej - jak sobie zrobic mala animke w 3d maksie i ja wyeksportować do gm razem z alpha mask. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Heh... ja osobiście nie czytałem tutoriali o rysowaniu.. (może tylko kątem oka) ale... jakoś tak było, poprostu rysuj, rysuj... , najlepszym według mnie sposobem aby więcej umieć to oglądanie czyiś prac... (np. moich :P ) . Różnica między gimpem ,a paintem jest spora, paintem lepiej ustawisz się w pixelarcie, w gimpie.. to pytaj się kogoś innego, fotoszop... czarna magia dla mnie. <_< Więc jaką drogę wybierasz rycerzyku, złą czy dobrą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 W GIMPie to jestem prawie pr0. Paint opanowałem ;p Fotoszop troszkę trudny, ale da się przeżyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Ale w czym chcesz się specjalizować..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Top-Down, izometryka. PixelArt jest dobry, ale robienie w nim grafy wymaga kupe czasu i cierpliwości ;p W 3D tez juz coś naskrobie, ale 3d mi nie potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Wiem, lecz mam na myśli styl rysowania... bo "Gimp i izometria" to najgorsza rzecz jaką można zobaczyć... ale za to w gimpie można wyskrobać całkiem dobrą grafe top down. Jak chcesz izometrie to bierz painta, jak top down, gimpa. Edit: Zrobiłeś edita i namieszałem przez to. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 http://www.pixel2life.com/ enjoy. Tutoriale do najpopularniejszych programów graficznych i nie tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Dzięki Marmot, przyda się. Kuba, top-down najlepiej ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Fotoszop troszkę trudny, ale da się przeżyć. :o Chyba za długo w nim nie siedziałeś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 To kwestia gustu. Ja np. w ogóle się nie potrafię w interfejsie Photoshopa połapać, a w GIMP, na którego wszyscy marudzą z powodu interface, widzę wszystko ładnie i klarownie gdzie co jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Marmot, na tamtej stronie nie ma dobrych tutoriali ani do izometri, ani do top-down. Może źle szukam, ale kiedy wpisuje top down to wychodzi nic. Mi chodzi o takie tutki jak robić np. takie drzewa co yoda ma w chaosie, takich żołnierzy top-down itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exigo Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jeśli tak to masz do wyboru.. albo paint, albo gimp.. do tego i tego w sieci jest masa tutoriali, zależy jak wolisz rysować. Edit: Najlepiej wpisz w google 'Gimp tutorial' albo 'pixelart tutorial'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 29 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Sa tutoriale, ale nie ma do top-down. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwester Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Bosze a co takiego jest w top-down? Jak umiesz dobrą pracę wykonac to nie ma znaczenia czy to będzie z widoku żaby czy z lotu ptaka. Po za tym jak już KubaGM napisał: Tutoriale na temat grafiki 'Top Down'... pierwszy raz słyszę o czymś takim... to jest kwestia prób i błędów, przynajmniej w moim przypadku.. Heh... ja osobiście nie czytałem tutoriali o rysowaniu.. (może tylko kątem oka) ale... jakoś tak było, poprostu rysuj, rysuj... , najlepszym według mnie sposobem aby więcej umieć to oglądanie czyiś prac... (np. moich tongue2.gif ) . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micemincer Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Photoshop rox - zrobisz w nim i zaczpisty pixelart i fotorealistyczna grafe i .. wszystko jednym slowem - gwarantuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi