warcrawt Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Mam problemy co do MMO bo nie wiem jak wysyłać zmienne itp. i nie wiem czy mam dobrze zrobione łączenie się prosze o pomoc !!! oto co mam : Create: GML mplay_init_tcpip('123.123.123.12') nick = get_string('Podaj nick:','') mplay_session_create('Join1',2,nick) mplay_session_find() mplay_session_join(0,nick) mplay_session_mode(true) mplay_player_find() pid=mplay_player_id(0) mplay_data_mode(true) mplay_data_read(pid) Draw: GML draw_text(100,100,'Status: '+string(mplay_connect_status() )) draw_text(100,116,'Adress IP: '+string(mplay_ipaddress() )) draw_text(100,132,'Status sesji: '+string(mplay_session_status())) draw_text(100,148,'Id: '+string(pid)) draw_text(x-16,y-48,nick) draw_sprite(sprite0,0,x,y) I się nie śmiać jak coś mam źle xD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Tymon robił przykład <_< wystarczy poszukać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Na yoyogames był przykład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ale są zbyt trudne, miałem fajny przykład a teraz nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Jak sa zbyt trudne to sie nie bierz za to, też mi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warcrawt Opublikowano 23 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Chodzi mi oto że tamte przykłady są zbyt trudno zrobione, i może tak by ktoś pisał bardziej na temat ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Ale są zbyt trudne, miałem fajny przykład a teraz nie mam. Skoro są za trudne to daj sobie spokój z mmo plax! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 23 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2008 Chodzi mi oto że tamte przykłady są zbyt trudno zrobione LOL! Nie, one są zrobione dobrze, to ty ich nie rozumiesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi