GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Witam, nie wiem jak zrobić pływanie w mario. Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 1. Zrób grawitację i limit np. do 5. 2. Przy wciskaniu klawisza (np. spacja) daj vspeed-=1. 3. Ot cała filozofia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Gdy tak robię to nie działa mi to! Wskakuje do wody to mnie ciągnie w dół ale gdy się ruszam np. w lewo to on idzie w lewo tak strasznie powoli! Proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Jeju, to zrób grawitację mniejszą i zamień vspeed-=1 na vspeed-=5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Wskakuje do wody to mnie ciągnie w dół ale gdy się ruszam np. w lewo to on idzie w lewo tak strasznie powoli! Proszę o pomoc. No to zwiększ speed'a :boxed: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Zrobiłem jak mówicie. Ale ciągnie mnie w prawo i nie moge ruszać się w lewo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 No to daj tą twoją gre to ją poprawie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Zrobiłem jak mówicie. Ale ciągnie mnie w prawo i nie moge ruszać się w lewo! Bo coś zchrzaniłeś. ---------------- Wyję właśnie przy: Rihanna - Unfaithful (RMF FM) via FoxyTunes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Zchrzaniłem! Raczej ty mi kazałeś dać 2 rzeczy do tego! I nie działa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Raczej ty mi kazałeś dać 2 rzeczy do tego! nie wczuwaj sie nikt ci nic nie kazał, tylko próbuja pomóc a masz wonty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Zchrzaniłem! Raczej ty mi kazałeś dać 2 rzeczy do tego! I nie działa! Co ja ci kazałem? Chyba ty nie potrafisz tego dobrze zinterpretować. ---------------- Wyję właśnie przy: Rihanna - Unfaithful (RMF FM) via FoxyTunes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ciesz sie że ktoś w ogóle odpisuje ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ku***! Proszę was o pomoc z tym pływaniem , a nie o krytykowanie mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ku***! Proszę was o pomoc z tym pływaniem , a nie o krytykowanie mnie. To może podaj kod gry, a nie. ---------------- Wyję właśnie przy: Nicole Scherzinger & Will I Am - Baby Love (RMF FM) via FoxyTunes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Pewnie dał direction na 0 a teraz płacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 motion_set(170,2); if ( keyboard_check ( vk_shift ) ) { vspeed-=1 } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Po co ci motion_set? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 To pokaż jak ty to zrobiłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 create: GML gravity_direction=270; gravity=0.5; vspeed=min(vspeed,5); step: GML if (keyboard_check_pressed(vk_shift)) vspeed-=1; tyle. ---------------- Wyję właśnie przy: Enya - Only If... (RMF FM)... via FoxyTunes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 W czym mam to wstawić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 W czym mam to wstawić? W step ptaka latającego nad mapą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Jak to dam w mario to on w wodzie jak przyczisnę shift skacze jakby woda była by galaretą! Kurwa ! Znowu jak przedtem jak dam gravity to wtedy tak skacze! Opanuj się, bo następnym razem będzie blokada. Maximal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bixon Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 W czym mam to wstawić? Napisał Ci przecież... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 w lewo to on idzie w lewo tak strasznie powoli!Trochę rozumienia kodu nie zaszkodzi..... nie rozumiem nie rozumienia kodu - ale nawet nie rozumieia, że jak zwiększę jedną licę to coś się zmieni.... bez jaj Zajmij się lepiej kiszeniem ogórków niż twozreniem gier. Do tego trzeba inteligencji, wyobraźni, której nie masz. A napewno trochę rozumu - no i nie być bezczelnym i rposić o podanie kodu całej gry. Czy to będzie twoja gra, je.śli zrobisz sam tylko levele? Równie dobrze pograć w SuperTux, porobić levele i dawać jako własną grę. Raczej ty mi kazałeś dać 2 rzeczy do tego!LECZ SIE!!! Ku***!Proszę was o pomoc z tym pływaniem , a nie o krytykowanie mnie.ECHO!... działa :D Powtarza się około sto razy. To pewnie przez tą wielką komnatę w twojej głowie. Po co ci motion_set?Bo tak było w przykłądzie, na którym jest jego gra. A szkoda mu było czasu na sprawdzanie, czy jak to usunie to będzie dalej działąło - no bo jego Quake 7 ma wyjść jeszcze dziś '-.- W czym mam to wstawić?NAjlepiej wstaw dt do twojej głowy - zawsze mneijsza pustka... K**wa ! //w oryginale bez cenzuryMasz rację, widzę tu taką jedną... Jak to dam w mario to on w wodzie jak przyczisnę shift skacze jakby woda była by galaretą!Wiesz, owiem ci co zrobić. Klknij myszą w polu tekstowym, gdzie jest ten kod, który bezmyślnie wklejałeś. Jak gdzieś na nim klikniejsz, to taka migająca kreska stanie w miejscu. Wtedy klawiszem BackSpace przesuwasz ją w lewo, a pisząc na klawiaturze w prawo. Pozatym: pisze się "przycisnę" a nie "przyczisne". Wybaczcie, nie mogłęm się powstrzymać. Dobijają mnie tacy ludzie '-.- Edit: Mam wyjaśnić "przesłąnie", które każdy cytat niósł? Czy se poradzisz zez rozumieniem, o co mi chodziło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMcliker Opublikowano 21 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Żal.pl Ja was tylko prosiłem o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrex1995 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Mi ciebie raczej żal, oni ci dają kod i jeszcze marudzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ja was tylko prosiłem o pomoc ... jak przystało na kulturalnego człowieka : 1.K**wa ! //w oryginale bez cenzury 2.Ku***! i jeszcze dawanie wykrzykników jakbyś na kogoś krzyczał to nie jest najlepszy sposób na wyrażenie prośby.... tak na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawlik9 Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Create : GML woda=false Kolizja z obiektem woda : GML woda=true Step : GML if woda=true { if place_free(x,y+1) {gravity=tutaj_wpisz_jaka_grawitacja_ma_być_w_wodzie} else {gravity=0} if vspeed>tutaj_wpisz_maksymalną_szybkość_lecenia_w_dół_w_wodzie {vspeed=to_co_wyżej} } else { if place_free(x,y+1) {gravity=tutaj_wpisz_jaka_grawitacja_ma_być_gdy_nie_jesteś_w_wodzie} else {gravity=0} } if ! collision_rectangle(woda.x,woda.y,woda.x+szerokość_spite_wody,woda.y+wysokość_sprite_wody,self,0,0) {woda=false} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaklub Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 Ciągłe pisanie "K**wa!" nie zrobi z ciebie dojrzałego człowieka, wręcz przeciwnie. Metoda Pawlika jest chyba dobra, ale wprowadziłbym parę zmian. Create: GML swim=false; Alarm 11 (lub każdy inny): GML swim=false; Step: GML if swim=true { if place_free(x,y+1) { gravity=tutaj_wpisz_jaka_grawitacja_ma_być_w_wodzie } else { gravity=0 } if vspeed>tutaj_wpisz_maksymalną_szybkość_lecenia_w_dół_w_wodzie { vspeed=to_co_wyżej } } else { if place_free(x,y+1) { gravity=tutaj_wpisz_jaka_grawitacja_ma_być_gdy_nie_jesteś_w_wodzie } else { gravity=0 } if vspeed>tutaj_wpisz_maksymalną_szybkość_lecenia_w_dół_na_powierzchni { vspeed=to_co_wyżej } } if place_meeting(x,y,woda) { swim=true; alarm[0-11]=2; } Klawisz skoku (np. Key Press Up): GML if swim=true { vspeed=-4; } else { if not place_free(x,y+1) vspeed=-7; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 if place_meeting(x,y,woda) { swim=true; alarm[0-11]=2; } A nie: GML if place_meeting(x,y,woda) { swim=true; if ( alarm[n] = -1 ) alarm[n]=2; } ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi