M@ti002 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 witam. otoz mam baaaaaardzo stary monitor, ktory jest taki ciemny jak... no niewazne :P. i rozjasniam sobie go Gamma Adjusterem ale jest problem - przy "wiekszych" grach (jak np. Ultimate Spider Man, w ktorego wlasnie gram :P) on po prostu mnie dziala. do tego nie ma w nim opcji, by uruchamiac w okienku, co w niejednej grze sie przydawalo :( co robic? tylko nie piszcie czegos w stylu "kup nowy monitor" etc bo ostatnio pzrezywam "leciutki" kryzys finansowy (starsi nie daja bo mam kieszonkowe a wszystko wydalem). czy to wina sterownikow do karty graficznej? jak tak to jakie wgrac i czy to sie nie odbije na moim sprzecie :P (czy wsdzystko bedzie "normalnie" chodzic bo mam grata z 2000 roku :D) z gory dzieki za odpowiedzi i pomoc :thumbsup: Ps bez postow typu "obejdziesz sie" bo w wiekszosci gier w niektorych momentach NIC nie zobaczysz na moim monitorze ;) PS2 nie ma w tej grze funkci "gamma" czy czegos w tym typie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Wyskakuje jakiś błąd, czy wogóle nie wchodzi do gry? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 po prostu wciskam przyciski rozjasniania ("ctrl" + "alt" + "+") i jasnosc pozostaje bez zmian :( nie wyskakuje zaden blad :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 @Harvester: o_O? Czytałeś post? Mu chodzi o to że jest za ciemno i sie grać nie da :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Poszukaj w folderze z grą pliku config albo czegoś związanego z ustawieniami. W każdej grze jest ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Harvester: patrzylem i nic nie ma o rozjasnianiu :( czy to wina sterownikow? czy MUSZE kupic monitor? :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Harvester on ma problemy z rozjaśnianiem monitora w czasie gry. @Topic: Winne są zapewne sterowniki karty graficznej. Przeinstaluj i po kłopocie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 hmm... ale przeciez mam te same stery od kilku lat i zawsze po przegraniu systemu mi to niechodzilo, wiec ktore stery zainstalowac?? :o EDIT: w razie czego mam RADEONa 9550 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Najnowsze ze strony głównej firmy sterownika. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 wchodzilem na http://ati.com ale nie wiem gdzie sa stery :/ nie jestem mistrzem w ingliszu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 http://ati.amd.com/support/driver.html Jak wół pisze "Graphics drivers" :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 no sory nie jestem taki dobry w angielskim jak ty ani tez spostrzegawczym... :D czyli mam pobrac to: http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst...p=xp/radeonx-xp ?? bo se nie chce zrabac kompa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthew Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Nie pobieraj zbyt nowych, bo ja zainstalowałem najnowsze i przy niektórych grach, w rejestrze zdarzeń (jakoś tak) były jakieś wpisy o nieobsługiwanym typie rysowania. Mam tę samą kartę co ty. BTW. Może dlatego nie działa program, bo gra sama dobiera sobie jasność. Możesz poszperać też w ustawieniach monitora (przyciski na monitorze). Spróbuj też tak: Włącz grę Zminimalizuj ją (Alt + Tab) Wciśnij tą kombinację Zmaksymalizuj grę Może to pomoże, a jak nie, to pomoże może morze, a jak morze nie pomoże to pomoże może Gdańsk :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 ehh... probowalem i nie dziala :( a przy tym: przy niektórych grach, w rejestrze zdarzeń (jakoś tak) były jakieś wpisy o nieobsługiwanym typie rysowania. to ci blad wywala, gra sie nie pokazuje czy jak? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 hmm... sorka za double posta ale nikt juz pewnie na ten temat nie patrzy :P a wiec: mam najnowszego stera, ale to nic nie pomoglo. nadal jak wciskam "ctrl" + "alt" + "+" i nic. :( czy ktos ma jakies pomysly? a moze da sie zrobic we wlasciwosciach aplikacji by ta sie uruchamiala w okienku? :( z gory dzieki i jeszcze raz sorka za doubla :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Floodnik Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Co do gry w oknie to skorzystaj z takiego programiku - D3DWindower. Oryginalna japońska wersja Po części zangielszczona Instrukcja: 1. Tworzysz skrót do gry na pulpicie 2. Uruchamiasz D3DWindowera 3. Klikasz w przycisk "+", wskazujesz skrót 4. Klikasz w przycisk "Graj" 5. Gdy Windower po tych zabiegach działa w tle, uruchamiasz grę normalnie ze skrótu 6. Cieszysz się grą! ;) Programik roksi, każdemu się przyda. Polecam! PS. Jak pomoże to ściągnijcie to ostrzeżenie :P Mam go dość xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 prosze temu panu sciagnac warna! :P dzieki wielkie :thumbsup: temat zamykam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi