Harv Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Chciałbym zrobić takie coś, że jak statek leci w prawo, to jego prawa strona się przechyla w dół, a lewa w góre (i to samo z lotem w lewo, tylko przeciwne kierunki), a jezeli leci w górę to jego przód przechyla się w dół, a jego tył w górę (i to samo z lotem w dół, tylko przeciwne kierunki). Próbowałem takie coś zrobić, ale nic z tego. Z góry dziękuje za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Pobaw się image_angle do obrotu lewo-prawo, a co do przód-tył potrzebujesz zmienić sprite'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Nie mam Pr0 Versiona, nie mogę tego użyć. Ze spritem próbowałem, brakuje mi alarmów ;o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Alarmów?! Na grzyba alarmami to robić? W step: GML if image_index<10 image_index+=1 I już :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Ale ja niechce żeby od razu sie zmieniało, tylko troszkę wolniej, tak z sekundę. Bo z tym skryptem, zmienia się w parę milisekund :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Nie wiem czy zadziała, ale spróbuj dodawać ułamki tj. 0.01 itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 11 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 Dalej to samo, krąży ciągle =p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 11 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2008 zrób event ppk i daj mu change sprite a no-key to też change itp. Do tego chyba nie trzeba PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi