Samurajuś Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Witam. No więc tak szukam przykłady który by pokazał jak zrobic grę RPG. PS Bardzo dobrze by było gdyby przykład nie wymagał zarejestrowanej wersji game makera. :thumbsup: Z góry dzięki :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Naprawdę bardzo dużo informacji podałeś. Kiedy zakładasz takie tematy musisz podać: ilość wymiarów, sposób poruszania się, system interakcji, ewentualny system walki(bardzo popularny w RPGach), aspekty interface, podgatunek(klasyczny, japoński, action, hack'n'slash, a może coś innowacyjnego?) no i konwencję do jakiej byłoby, to dostosowane. A więc: rozwiń myśl o ile ją masz. Aha. I wiedz, że nikt za ciebie nie napisze całej gry. Co najwyżej wspomorzemy cię merytoryką metodyczną i wskażemy odpowiednie przykłady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoho Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Samurajuś :* Bez takich postów proszę Yoda nie mogłem się powstrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samurajuś Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Naprawdę bardzo dużo informacji podałeś. Kiedy zakładasz takie tematy musisz podać: ilość wymiarów, sposób poruszania się, system interakcji, ewentualny system walki(bardzo popularny w RPGach), aspekty interface, podgatunek(klasyczny, japoński, action, hack'n'slash, a może coś innowacyjnego?) no i konwencję do jakiej byłoby, to dostosowane. A więc: rozwiń myśl o ile ją masz. Aha. I wiedz, że nikt za ciebie nie napisze całej gry. Co najwyżej wspomorzemy cię merytoryką metodyczną i wskażemy odpowiednie przykłady. Noto tak: -chodzenie strzałkami -zbieranie itemów -panel życia i EQ -potwory i atakowanie ich Tyle chyba informacji wystarczy I wiedz, że nikt za ciebie nie napisze całej gry. I ja nie chce żeby ktoś za mnie napisał grę tylko chce żeby mi pomógł od czego zacząc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Noto tak: -chodzenie strzałkami -zbieranie itemów -panel życia i EQ -potwory i atakowanie ich Walka RPG ala Tibia by Pieter. W zasobach GMC. A co do EQ robiłem przykład, poszukaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Wystarczy poszukać... Przykład z zasobów GMClanu klick Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samurajuś Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Jezus, były tysiące takich tematów... wystarczyło poszukać. Są przykłady nawet w zasobach GMClanu... Nie prościej będzie mu od razu podać odpowiednie linki ...? Beczo A co, niech sam poszuka! Yoda Wiem że takie tematy były ale przykłady wszystkie wymagały zarejestrowaniej wersji game makera :( :crying: :angry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Wiem że takie tematy były ale przykłady wszystkie wymagały zarejestrowaniej wersji game makera sad.gif crying.gif mad.gif Bez zarejestrowanej raczej nie dasz rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samurajuś Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Wystarczy poszukać... Przykład z zasobów GMClanu klick Nie oto mi zbytnio chodzi tam niema panela EQ i nie wiadomo kogo się atakuje :crying: :( i ten przykład dawno sobie ściągłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 Nie oto mi zbytnio chodzi tam niema panela EQ i nie wiadomo kogo się atakuje crying.gif sad.gif To sobie zrób. A jeśli nie wiesz jak, to się za to nie bierz tylko zrób coś prostszego, podstaw się naucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samurajuś Opublikowano 8 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 To sobie zrób. A jeśli nie wiesz jak, to się za to nie bierz tylko zrób coś prostszego, podstaw się naucz. wiele prostych gier robiłem NP: -pacman -snake -pink ponk i tym podobne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 8 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2008 To nie wystarcza. Wierz mi, że żeby zrobić RPGa potrzeba dużo doświadczenia - wiem, bo sam robiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 wiele prostych gier robiłem NP: -pacman -snake -pink ponk i tym podobne ping pong Noto tak: -chodzenie strzałkami -zbieranie itemów -panel życia i EQ -potwory i atakowanie ich Bardzo rozbudowany design doc. Gratz. :thumbsup: Wiem że takie tematy były ale przykłady wszystkie wymagały zarejestrowaniej wersji game makera Przykro mi, ale tak z RPGiem nie pociągniesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 To nie wystarcza. Wierz mi, że żeby zrobić RPGa potrzeba dużo doświadczenia - wiem, bo sam robiłem. Dlaczego ? sam robie i nieźle mi idzie i nie widze przeszkód by można zrobić RPG bez dużego doświadczenia. Sam nie jestem zbyt dobry w GML'u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dlaczego ? sam robie i nieźle mi idzie i nie widze przeszkód by można zrobić RPG bez dużego doświadczenia. Sam nie jestem zbyt dobry w GML'u Dla was RPG to chodzenie, bicie potworów, zdobywanie "leveli" i "itemów". Aby RPG był z klasą trzeba czegoś więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 9 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2008 Dlaczego ? sam robie i nieźle mi idzie i nie widze przeszkód by można zrobić RPG bez dużego doświadczenia. Sam nie jestem zbyt dobry w GML'u Tak i na pewno jest świetnie zoptymalizowany, ma znakomicie napisany system i jest w pełni uniwersalny. Spójrzmy prawdzie w oczy napisanie RPGa != napisaniu RPGa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapkap Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 (edytowane) Uwaga! To forum służy do zamieszczania gotowych przykładów i silników, nie do poszukiwań! <_< Zamiesc to na przykladach a zreszta tam i tak jest ich pelno. Ostrzezenie powinienes dostac. Edytowane 2 Września 2009 przez Mimek Odświeżanie tematu sprzed roku + zabawa w moda. Warn. Mimek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi