Luki102 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 Mam problem robię grę w której każdy room to jeden level.W grze są trzy życia,po ich straceniu resetuje się room.W każdym levelu można zdobyć punkty.Co zrobić aby po straceniu żyć odejmowao się punkty zdobyte w roomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam014 Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 GML score=0; // ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki102 Opublikowano 7 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 może nie jestem dobry, ale wiem że to nie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 a jak odejmujesz hp?? (klockiem czy kodem??) bo jak kodem to masz GML if (hp=0) then { score -= 10; //ustawisz se;p lives -= 1; /* reszta akcji */ /* reszta akcji */ } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 W start roomie: GML global.temp_score=score; No more lives: GML score=global.temp_score; room_restart(): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi