zalu Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 hejo!! jak zrobić budowanie czyli mam np. obj_1 i obj_2 i jak kliknę na obj_1 to w miejsu kursora pojawia się obj_2 i jak kliknę gdzieś na mapie to obj_2 staje. coś w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 w przykładach jest edytor map poszukaj ED: https://gmclan.org/index.php?sciagnijplik=95 jusz za ciebie znalazłem w tym przykładzie jest jeśli się naciśnie klawisz 1 to: _aktualny=klocek; _aktualny_sprite = kloceks; wystarczy to zmienić, stworzyć nowy obiekt w stepie kontlorela lub danego objektu dać kod if mouse_check_button_pressed(mb_left) { if position_meeting(mouse_x,mouse_y,dany obiekt) { _aktualny=klocek; _aktualny_sprite = kloceks; } } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Rada: dodaj wyrównanie budynków do siatki (wyrównanie budynków do siatki masz w FAQ ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 baca@ nie działa a jak zmieniłem coś to się pokazywał błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 jak byś trochę pomyślał to by działało troche przerobiłem przykład powiedz czy oto ci chodził jak nie to moge jeszcze przerobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 niestety mam gm'a 6.1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 to ściągnij 7 i przepisz kod(przykład niepotrzebuje zarejestrowanej wersji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 to ściągnij 7 i przowanej wersjiepisz kod(przykład niepotrzebuje zarejestrowanej wersji) ortografia! nic nie rozumiem 7.0 nie ściągnę bo 6.1 mam zarejestrowaną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 (przykład niepotrzebuje zarejestrowanej wersji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 ortografia! nic nie rozumiem 7.0 nie ściągnę bo 6.1 mam zarejestrowaną No bo pirat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 przykład może nie ale moje gry tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Tu masz konwerter z GMK na GM6... http://forums.g-java.com/index.php?showtopic=5315 Nie testowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 snake@ genialny konweter baca@ genialny przykład o to mi chodziło dzięki!! oczywiście kredisy dla was No bo pirat. to że 6.1 to od razu pirat? wszystko legalnie niech cię głowa nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baca Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 widze że jusz masz ale w tym czasie ja przepisywałem ten przykład plik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 snake@ genialny konweter baca@ genialny przykład o to mi chodziło dzięki!! oczywiście kredisy dla was to że 6.1 to od razu pirat? wszystko legalnie niech cię głowa nie boli Bo jakbys mial legal to by Ci nie sprawialo takiego problemu sciagniecie go . Jaki problem miec dwie wersje na kompie ? :P 6.1 , 7.0 :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 a oto chodzi... po prostu po co mi dwie wersje game makera jak i tak będę używał zarejestrowanego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Driger Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 a oto chodzi... po prostu po co mi dwie wersje game makera jak i tak będę używał zarejestrowanego A po to chociazby jakby ktos daje w gmk przyklad aby moc sobie go obejrzec , 10 mega czy tam ile zajmuje gm to raczej nie duzo jak na dzisiejsze kompy :P @down: Krecisz :P Zes wymyslil . ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zalu Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 dzisiejsze nie ale na 4 letnie:TAK 2 giga/80 giga bajtów to chyba mało nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi