Pieter Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Witam odwiedzających ten temat i prosze o pomoc. Nie potrafie wytłumaczyć mojego problemu w słowach więc pokaże go na przykładzie. to jest scrypt cons_pressenter: tmp = argument0+' '; command = string_copy(tmp,0,string_pos(' ',tmp)-1); tmp = string_replace(tmp,command+' ',''); for (i=0; i < string_count(' ',tmp)-1; i+=1) { tmp2 = string_copy(tmp,0,string_pos(' ',tmp)-1); arg = tmp2; tmp = string_replace(tmp,tmp+' ',''); } argument0 to załużmy taki text "\msg argument_array_0 argument_array_1 argument_array_2" po użyciu tej funkcji zmienna i array powinny wyglądać tak command = "\msg" arg[0] = "argument_array_0" arg[1] = "argument_array_1" arg[2] = "argument_array_2" a wygląda tak command = "\msg" arg[0] = "argument_array_0" arg[1] = "argument_array_0" arg[2] = "argument_array_0" Gdzie popełniłem błąd??? Play Station :] Im szybciej mi pomożecie z tym tym szybciej ukończe dodatek GM Console :) Play Station2 :] Kiedyś miałem z neta takie coś ale po formacie przepadło i nie moge tego znaleść więc pisze swoje :) Play Station3 :] Chyba że podacie mi jakiś inny sposób na rozdzielenie stringu na array. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 A jaki błąd ci wywala ? :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 po użyciu tej funkcji zmienna i array powinny wyglądać tak command = "\msg" arg[0] = "argument_array_0" arg[1] = "argument_array_1" arg[2] = "argument_array_2" a wygląda tak command = "\msg" arg[0] = "argument_array_0" arg[1] = "argument_array_0" arg[2] = "argument_array_0" tu jest błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 A sorry źle przeczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 18 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 nie wyskakuje mi blad tylko arg[2] = 'bla bla 0' a nie 'bla bla 2' !;!;! to znaczy ze jak bym zadeklarowal w create: var arg; to by zadzialalo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 18 Lipca 2005 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2005 Nie, już poprawiłem : tmp = argument0+' '; command = string_copy(tmp,0,string_pos(' ',tmp)-1); tmp = string_replace(tmp,command+' ',''); for (i=0; i < string_count(' ',tmp)-1; i+=1) { tmp2 = string_copy(tmp,0,string_pos(' ',tmp)-1); arg[i] = tmp2; tmp = string_replace_all(tmp,tmp2+' ',''); } Błąd był tu : tmp = string_replace_all(tmp,tmp+' ','');chyba wiesz dlaczego. EDIT Kolejny error ale dało się go łatwo poprawić : tmp = argument0+' '; ile = (string_count(' ',tmp)-1); command = string_copy(tmp,0,string_pos(' ',tmp)-1); tmp = string_replace(tmp,command+' ',''); for (i=0; i < ile; i+=1) { tmp2 = string_copy(tmp,0,string_pos(' ',tmp)-1); arg[i] = tmp2; tmp = string_replace_all(tmp,tmp2+' ',''); } To już działający w pełni. Błędu ci nie wywali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 28 Lipca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2005 thx za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi