Ryba24 Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Mam pytanie, jak zrobić cos takiego ze mam 4stanowiska i gdy kliknę klawisz żołnierz ustawia się na pierwsze wolne , i je zajmuje a gdy z niego zejdzie to te pole jest znów wolne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Użyj zmiennych które bedę ustalały czy stanowisko jest puste czy nie np: CREATE: miejsce1 = false miejsce2 = false miejsce3 = false miejsce4 = false STEP if (miejsce1 = false and TU_WPISZ_JAKIŚ_KLAWISZ) { miejsce1 = true //a tu daj kod na ustawianie sie żołnieza } itp. Mam nadzieje ze cos z tego kumasz , a ja przepraszam jeśli popełniłem jakiś błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 śmierdzi mi z ryja jak ze śmieciary,więc spierdalam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Dziękuje za odpowiedź ale już mam to zrobione. Teraz 2problem gdy kliknę na żołnierza to biegnie i wtedy miejsce znów jest wolne i mogę znowu postawić tam żołnierza. Nie wiem co mam źle. ale mam 4stanowiska zrobiłem kod i działają mi tylko 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaara Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 To daj kod ktory masz zrobiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 męskie cycuszki,to lubie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 patrzcie na kod: if (global.sta1 = false) { x=stanowisko1.x; y=stanowisko1.y; x = stanowisko1.x; y = stanowisko1.y; global.sta1 =true; } else if (global.sta2 = false) { x = stanowisko2.x; y = stanowisko2.y; x = stanowisko2.x; y = stanowisko2.y; global.sta2 =true; } To kawałek kodu na tworzenie postaci A ten na robienie wolnego miejsca. if distance_to_object(stanowisko1)>1 { global.sta1 = false; } if distance_to_object(stanowisko2)>1 { global.sta2 = false; } if distance_to_object(stanowisko3)>1 { global.sta3 = false; } if distance_to_object(stanowisko4)>1 { global.sta4 = false; } Przeróbcie lub powiedzcie co źle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harv Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Sam powiedziałeś, że masz problem z trzecim i czwartym, więc po co nam kod na pierwsze i drugie? Daj wiecej kodu. A ten na robienie wolnego miejsca. kod Tu masz dobrze. Pokaz reszte pierwszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryba24 Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 Jest taki sam jak 1 i 2 tylko zmienione cyfry. całość. if (global.sta1 = false) { x=stanowisko1.x; y=stanowisko1.y; x = stanowisko1.x; y = stanowisko1.y; global.sta1 =true; } else if (global.sta2 = false) { x = stanowisko2.x; y = stanowisko2.y; x = stanowisko2.x; y = stanowisko2.y; global.sta2 =true; } else if (global.sta3 = false) { x=stanowisko3.x; y=stanowisko3.y; x = stanowisko3.x; y = stanowisko3.y; global.sta3 =true; } else if (global.sta4 = false) { x=stanowisko4.x; y=stanowisko4.y; x = stanowisko4.x; y = stanowisko4.y; global.sta4 =true; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi