met94 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Zrobiłem sobie postać hero która po naciśnięciu klawisza "W" zmnienia sobie sprite na ładowanie mp.I chodzi o to że po zmnianie sprite nie odtwarza się animacja odrazu się stopuje na pierwszym frame. Czy da się to naprawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 a spróbuj ustawić image_speed na większą niż zero, tuż po zmianie sprite'a... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Już tak mam ale nie działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Może jak trzymasz cały czas wciśnięty klawisz, cały czas wykonuje sie kod na sprite_index = ...; i nie może ruszyć animacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak właśnie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak właśnie jest No to to zmień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Tak właśnie jest OMG :lol2: :lol: Zamiast keyboard daj keyboard press Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Ale ja specjalnie dałem keyboard a nie keyboard_press Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 No to daj keyboard_check_pressed() i się zdziw :3. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Mowi, ze specjalnie tak dal... <_< Moze trzeba trzymac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 To kod związany z akcją daj w keyboard_check, a tylko kod zmiany sprita w keyboard_check_pressed. Albo: GML //create __a = 0; //step if keyboard_check( vk_jakistam ) { // lalala } if keyboard_check_pressed( vk_jakistam ) { __a = 1; alarm[0] = tyleiletrwaanimacja; } if ( __a ) { sprite_index = sprite; __a = 0; } //alarm 0 __a = 1; alarm[0] = ...; Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi