dawidos13 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Cześć jestem nowy na forum :rolleyes: Mam takie pytanko Jak zrobić system misji podobny jak ten w gta. Czyli że jest jakiś punkt, kółko na który sie wchodzi a następnie rozpoczyna sie misja??? Z gory dzieki PS: Przeszukiwałem forum ale nic nie znalazłem <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jak zrobić system misji podobny jak ten w gta. Czyli że jest jakiś punkt, kółko na który sie wchodzi a następnie rozpoczyna sie misja Nauczyć się podstaw :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Pokombinuj trochę (spróbuj ze zmiennymi) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cora Wind Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Chyba był na forum taki przykład.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 najprościej jak masz takie punkty misji w roomie to możesz zrobić kolizje bohater do odpowiedniego rooma w którym jest odpowiednia misja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 W colission obiektu1 i obiektu_punkt: room_goto(numer roomu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 @murdalowrida i Drwal: A jak on chce, żeby wszystko się działo w jednym roomie? @topic: Zrób tak, że przy kolizji, pojawiają się się odpowiednie obiekty i ustawia się np. zmienną: GML global.aktualna_misja = 2 //id misji, wg. własnych upodobań I np. jeśli będziesz chciał wejść na nową misję, to sprawdza czy jest aktualnie wykonywana jakaś, np.: GML if (global.aktualna_misja < 1){ global.aktualna_misja = 4 //Tutaj stwórz obiekty do misji } Dodam, że to co napisałem, musisz zrozumieć, bo kopiuj+wklej nic ci nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 @murdalowrida i Drwal: A jak on chce, żeby wszystko się działo w jednym roomie? @topic: Zrób tak, że przy kolizji, pojawiają się się odpowiednie obiekty i ustawia się np. zmienną: GML global.aktualna_misja = 2 //id misji, wg. własnych upodobań I np. jeśli będziesz chciał wejść na nową misję, to sprawdza czy jest aktualnie wykonywana jakaś, np.: GML if (global.aktualna_misja < 1){ global.aktualna_misja = 4 //Tutaj stwórz obiekty do misji } Dodam, że to co napisałem, musisz zrozumieć, bo kopiuj+wklej nic ci nie da. jasne że może zrobić coś takiego jak Ty pokazałeś ale to co ja napisałem to jest banalne,prymitywne a się sprawdza a ten Twój sposób to może bym się skusił zrobić przykład... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piczer Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 jasne że może zrobić coś takiego jak Ty pokazałeś ale to co ja napisałem to jest banalne,prymitywne a się sprawdza a ten Twój sposób to może bym się skusił zrobić przykład... No to się skuś i daj... Pamiętaj, żeby skomentować każdą linijkę, bo zaraz znowu nas będzie dręczył ten gość ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos13 Opublikowano 2 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 OK już wszystko działa :thumbsup: Wielkie dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi