met94 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Zrobiłem chara który strzela i mam problem ponieważ chciałem zrobić że char zmienia swój sprite w inny i odtwarza animacje tego innego sprita stojąc w miejscu podczas strzelania.No i nie wiem jak to zrobić pomóżcie PLisss pomóżcie :crying: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamciog Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Nie zabardzo cię zrozumiałem, ale jest taki klocek change sprite... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Chodzi o to że ja mam postać która strzela.Gdy ta postać strzela to zmnienia jej się sprite.I chodzi o to że jak zmnienia sobie sprite to postać wygląda jak przy strzelaniu i chce zrobić by ten sprite się ruszał, ale nie wiem co mam zrobić, dodałem klatki do sprite ale dalej się nie rusza i nie wiem dlaczego.Teraz rozumiesz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M1513Q Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Daj ten plik jak sie bedzie dalo to ja ci to zrobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 wyśle ci na pw. Spacją się strzela EDIT: Doszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PsichiX Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Tak, daj mu plik, to on ci natychmiast poprawi przykład.. rozwiazaniem sa 2 sposoby: 1. create: image_speed=1 2. step image_index+=1 (obydwa dzialaja tak samo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
met94 Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 dzięki pomogło.Mógłbyś mi jeszcze powiedziec jak zrobic ze postac bedzie stala podczas strzalu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi