Phoenix Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 robie gierke i mam 2 male pytanka (albo wielkie :) ) a więc czy w GM da sie zrobic patche czyli latki do gier. Czy to po game maker'owemu oznacza nową gre tylko z lepsza np grafa czy "gra" ktora wlepia sie np do folderu z gra i ew kopiuje save'a i potem wkleja tam gdzie jego miejsce oraz czy mozliwe jest zrobienie czegos takiego ze np gosciu A ma menu z Nowa gra Multiplayer i Exit no i wbija na Multiplayer i chodzi mi oto czy mozliwe jest zrobienie takiej jakby podgry, ktora miala by role mp? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 1. Tworzysz nowy plik gry i wklejasz do folderu :P 2. Da rade, ale trzeba by sie troche pobawic (zeby wszystko dzialalo tak jak powinno :P) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoenix Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a moglbym dostac jakies wskazowki. Narazie nie jest mi to pilne, ale przydalo by sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saus Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Wskazowki to masz w przykladach i kursach, chyba nie myslisz ze ktos w 1 poscie napisze jak zrobic multiplayer, w dodatku nie wiadomo co to za gra :P PS. Nawet ostatnio byl kurs Yody do multiplayera, ale kto by patrzyl w newsy -.-' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 O tym drugim? Jest wiele sposobow, najlatwiejszym (ale przez to gra bedzie zajmowac prawie 2x tyle) jest pokopiowanie roomow i objektow i pozmienianie tego na online. Mozna tez zrobic warunki (if mode = mp) instance_create(0,0,obj_client) if (instance_exists(obj_client)) blablabla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi