Samurajuś Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witam. Mam taki problem. Nie wiem jak zrobic żeby trzeba było dopiero podejśc i nacisnonc PPM żeby ta rzecz schowała się do plecak.?? PS mam już zrobiony cały plecak :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
propaganja Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 podałbyś kod jakiś, nie umiemy czytać w myślach.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 PS mam już zrobiony cały plecak thumbsup.gif Cieszymy sie. Daj to w stepie itemu: GML if (distance_to_object(hero)<50)) && (mouse_check_button(mb_right)){ // wsadz do plecaka } Oczywiscie zamiast tego komentarza masz wpisac kod wkladania itemu do plecaka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samurajuś Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 co tu ma czytanie w myślach. :death: Dobrze jest wytłumaczone. :twisted: Chodzi mi oto żeby nie było tak że po wciśnięciu PPM na przedmiot który znajduje się na końcu pomieszczenia nie był on showany do plecaka. Coś mi nie działa :crying: :( :( :( :( coś mi nie działa :crying: :crying: :( :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 No to napraw te "coś". A tak na serio to może powiedz co a nie zagadki nam tu dajesz. <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samurajuś Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 No to napraw te "coś". A tak na serio to może powiedz co a nie zagadki nam tu dajesz. <_< Mam takie coś jak się naciśnie PPM na jakiś item to on się chowa do plecaka a ja chcę by trzeba podejś do tego itema i nacisnąc PPM żeby się on schował do plecaka. :crying: :crying: Ludzie to takie trudne czy co :( :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaistlinBlackRobe Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Mam takie coś jak się naciśnie PPM na jakiś item to on się chowa do plecaka a ja chcę by trzeba podejś do tego itema i nacisnąc PPM żeby się on schował do plecaka. :crying: :crying: Ludzie to takie trudne czy co :( :( A mógłbyś podać kod tego "plecaka"? Poza tym, to po prostu w miejscu gdzie sprawdzasz porzycisk myszy sprawdż distance_to_object albo place_meeting. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 A co ja ci podalem? Jezeli dystans od itemu do bohatera jest mniejszy od 50 i jest wcisniety prawy przycisk myszy chowa item do plecaka... <_< Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VanGogh Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Samurajuś co ci nie działa ?? podaj treść komunikatu jeśli jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
murdalow Opublikowano 20 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 kolizja bohatera z wódką: if keyboard_check_pressed(mb_right) { akcja CHowaj Wódke Do Plecaka; (w plecoku wódka +=1 się robi) } pokażesz na ten pleckach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi