fervi (Skovv) Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Witajcie! Posiadam GM 5.3, ponieważ gry i sam GM działają na Wine i chcę się zapytać o to czy: - GM 5 ma możliwość używania 3D - Co to jest Data Files? - Jak się zmieniły komendy (jak się zmieniły) Inne przydatne rzeczy też możecie pisać ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Gry z nowszych GMów też działają na Wine. Co do 3d: jest możliwość używania, ale to są dwa wyjścia -> zabawa z draw (jak to jest w Kingspace 3D lub Gadget-3D), bądź DLLe typu Xtreme3D. Co do Data Files: o ile dobrze kojarzę, to są to po prostu pliki, które gra wykorzystuje, np. dlle, które nie chcesz, żeby leżały poza plikiem exe. Co do komend: Doszły komendy do obsługi 3D, zmieniła się bodajże obsługa systemu particle i ogólnie trochę tego doszło, ale ogólnie się nie zmieniały te stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fervi (Skovv) Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Tylko nie wiem na jakich wine, bo ja nawet z knoppixa testowałem i nie pykały I czytałem o Google Reklamy, czy to prawda, że jak się da reklamę jako sprite to się kasę dostaje? albo jak w inny sposób? Co trzeba mieć żeby tak zarabiać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 I czytałem o Google Reklamy, czy to prawda, że jak się da reklamę jako sprite to się kasę dostaje? albo jak w inny sposób? Co trzeba mieć żeby tak zarabiać? To o wstawianiu reklam w sprite to był niesmaczny żart pewnego oburzonego na wieść o umieszczaniu reklam w GM dla zarobku. Taką możliwość ma dać nowy GM podobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi