Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 (Już nie mogę... Tyle kombinacji) Siemka, Kompy się łączą ale podczas chodzenia to na jednym kompie jak sie ruszam postacią to sie animuje itp... ale na drugim kompie już się nie animuje sprit postaci na tym drugim kompie się nie rusza :/ :( :angry: A teraz o potworkach :unsure: : Jak je umieścić na serwerze?? :] Mogę udzielić więcej informacji ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Moze najpierw zajmij sie czyms latwiejszym, poczytaj o 39dll (bo z niego prawdopodobnie korzystasz), przeczytaj tutorial Yody i zrob jakas BARDZO PROSTA gre online zanim zabierzesz sie za MMO (z twojego posta wnioskuje, ze taka gre robisz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Ja wypełniam wszystko dobrze tylko nie wiem czemu server tego nie odbiera... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Najlatwiej: W bohaterze: create: GML alarm[0]=room_speed/10 // Wysyla wiadomosc o pozycji co dziesiata sekundy alarm[0]: GML // Nie pamietam tych funkcji daj po prostu zeby wysylalo pozycje :P alarm[0]=room_speed/10 W serwerze zrob odbieranie tej pozycji i wysylanie jej innym graczom :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Teraz próbuje wypełnić i mi taki błąd wyskakuje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Zmienna nie moze miec takiej samej nazwy jak jakis zasob (w tym przypadku sprite) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 To co wpisac? Co zrobić w takim przypadku o.O?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Zmien nazwe zmiennej, ewentualnie nazwe sprite'a :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Jak nazwę sprita?(tak, że w ustawieniach sprita to zmienie?? to chyba nic nie da;p) Jakiej zmiennej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike_p Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Zmiennej spr_glowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Czyli to w wysyłaniu pozycji ma być zamiast Spr_Glowa to spr_glowa?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 W bohaterze masz zmienna Spr_Glowa. Tak samo masz nazwanego sprite'a, przez co sa bledy. Musisz zmienic nazwe jednego lub drugiego... EDIT: @up: chyba bedzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Hmm Co z tym teraz?? ;/ Wytłumacz jak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Nie zna zmiennej spr_glowa <_< Ech... Zabierz sie za silnik od poczatku pamietajac, zeby nie nazywac zmiennych tak jak zasoby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 a jak zrobie spr_glowa=Spr_Glowa?? Powiedz jak zrobić (ale tak po ludzku żebym zrozumiał) żeby działało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 ZMIEŃ NAZWĘ SPRITA Spr_Glowa!!! JEZUS! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 @Up: Zmieniłem nazwę sprita gra się ładuje i jak już się plansza pojawia to jest błąd przy malowaniu sprita... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoda Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 A zmieniłeś w kodzie nawzę tego sprita? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 W Rysowaniu? Czy jak bo zmieniałem w tym oknie po lewej w takim folderku nazwę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 I musisz tez zmienic wszedzie tam, gdzie wpisywales Spr_Glowa jako sprite! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 15 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Zmieniłem nazwę sprita wszędzie (a w tym writeshort(Spr_Glowa)) A teraz ten sprit nazywa się Spr_Glowaa I ciągleee wyskakuje "Unknow varlible Spr_Glowa" :/ (we wysyłaniu pozycji) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nobody Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Unknown variable = Nieznana zmienna Naprawde, napisz to sobie od poczatku, powoli, bez pospiechu i pamietaj o tym, zeby nie nazywac tak samo zasobow i zmiennych! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryniak Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Nazwy zmiennych i zasobów są czułe na wielkie litery. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crackkk-GM Opublikowano 16 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Już mam, PsichiX mi pomógł GML show_message ('Closed') Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi