Marmot Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Otóż w pierszym roomie gry dałem taki kod: if sound_isplaying(logomarmote) { // do nothing } else { room_goto_next(); } No i działa. W drugim roomie dałem taki kod: if sound_isplaying(logotmgr) { // do nothing } else { room_goto_next(); } No i działa. Zaś w 3 roomie dałem taki kod: if sound_isplaying(level) { // do nothing } else { room_goto_next(); } No i nie działa. Kompletnie nie rozumiem, dlaczego za trzecim razem ten kod wogóle nie działa :huh: . Odrazu przenosi do następnej planszy, bez wysłuchania dźwięku. Czy może mieć to wspólne z tym, że w dźwiękach logomarmote i logotmgr dałem use multimedia player? Bo jak tak, to nie mogę ustawić tego na dźwięku level, bo gra podczas włączania zawiesza komputer. A może też ma to coś wspólnego z tym, że w dźwięku ustawiłem efekt flanger? Proszę o szybką pomoc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 A może nie ma kolejnego rooma :P EDIT Sprawdzam już któryś raz z kolei i mi działa <_< A prubowałeś powyłanczać wszystkie efekty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Hmmmm, nie próbowałem. Zaraz sprawdzę i zedytuję posta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radSun Opublikowano 21 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 U mnie działa :huh: P.S. Nie lepiej by było: if not sound_isplaying(xxx) room_goto_next() Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 21 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2005 Hehe, zauważyłem, że plik GM6 w którym to wszystko miałem, był zawirusowany. Zrobiłem od nowa i już jest dobrze. PS. Radsun, ja specjalnie taki kod zrobiłem, bo w późniejszym czasie coś tam dodam :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi