Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Witam. Czy da się napisać skrypt PHP który bedzie uploadować foldery, a nie pliki? Z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Same foldery bez zawartości czy z zawartością ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Raczej mu chodzi o foldery z zawartościa wraz z podkatalogami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 Raczej mu chodzi o foldery z zawartościa wraz z podkatalogami. <{POST_SNAPBACK}> Dokładnie. Np. chce załadować cały folder np. jakiegoś CMS'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 12 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 A ja mam taki sam dylemat tyle że z samymi plikami tylko w formacie graficznym i do 100KB. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 12 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2005 No to jak - można takie coś napisać czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Nie da sie tego zrobic. Ewentualnie mozesz wrzucic spakowana zawartosc i rozpakowac ja na serwerze (o ile jest modul zip'a w php na danym serwerze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 13 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 Hmm, ja bym to zorbił tak, jeśli funkcja opendir();, czy jakoś tak zczytuje również foldery: Napisz funkcję rekurencyjną, która tworzy katalog o takiej samej nazwie jak katalog odczytywany i kopiuje po kolei rzeczy ze środka, ale jeżeli spotka folder to wywołuje samą siebie ze zmienną o wartości nazwy tego napotkanego folderu. PS. Tylko nie wiem czy jest jakaś funkcja, która sprawdza czy dany obiekt jest folderem czy plikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 13 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2005 BeWuO, tu nie o to chodzi. Pietrus chce z wlasnego kompa uploadowac katalog, a tak sie nie da, bo w formularzu conajwyzej pliki mozna wybierac, al e nie katalogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymon Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dziadek przecież można sprawdzić, jakie rozszerzenie ma plik <_< już przed ładowaniem go na serwa. A wielkość można też ograniczyć :] Odsyłam cię do kursów poprostu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadekkleofas Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dobra, już sobie poradziłem ;p. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Ranma, a po kiego mi formularz? Jeśli jest funkcja tworząca katalog na servie, zczytująca nazwę katalogów i plików w danym katalogu oraz sprawdzająca czy dany obiekt to katalog czy plik, to myśle, ze jestem w stanie coś takeigo napisać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 14 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Oczywiscie, ale nie mowimy o operacjach na serwerze tylko o wrzucaniu katalogow z kompa na serwer. Powtarzam to juz drugi raz. :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek (Kamrat) Opublikowano 14 Czerwca 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 Dobra... Już nie ważne! =] Ale racja, chodziło oto co Ranma powtarza =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 14 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2005 No ja wiem ze upload to z dysku, ale taka funkcja jak np. opendir nie działa na folderach znajdujących się na dysku? =] Bo jak nie, no to wszystko jasne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 15 Czerwca 2005 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 Ta funkcja to jest do otwierania katalogu na serwerze. Przeciez serwer nie widzi zasobow klienta, katalogow, plikow itd. Tak samo jest z ftp, nie mozna wrzucac katalogow, wszystko jest robione na zasadzie komend: utwórz katalog, wejdz do katalogu, wrzuc na serwer plik 1, plik 2 itd. W ogole to katalog jest pojeciem tak jakby abstrakcyjnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeWuO Opublikowano 15 Czerwca 2005 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2005 No właśnie tak mnie oświeciło przed napisaniem ostatniego posta =P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Września 2006 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 jeżeli poprostu chodzi ci o wgranie plików na server to użyj klienta FTP Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Ranmus Opublikowano 9 Września 2006 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 9 Września 2006 Nie odświeżaj starych tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi