Ballard Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 "podrasowałem" sobie przykłąd "gta2.gmd". dodałem animacje robaczka, 8 kierunków, takie tam... i włączam - a tu mi się wszystko "myrda"... pomóżcie!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 heh, a w jaki sposób możemy ci pomóc? Może ściągnij sobie patcha do GM, który wszystko "odmyrdowuje". A tak na serio, to chyba zapomniałeś załączyć pliku.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 tu mi się wszystko "myrda"... pomóżcie!!! Ludzie czy wy myslicie ze ja mam znac wszystkie gwary?? Co oznacza myrda? powiec mi, nie rozumiem... jak mam ci na to odpowiedziec?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 Bigshark: Widzę, że ty wogóle się na gwarze polskiej nie znasz. Myrda to angielskie słowo? A co robi pies? Przecież mówi się też że myrda ogonem. Myrda to chodzi, działa itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigshark Opublikowano 31 Stycznia 2005 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2005 A co robi pies? Przecież mówi się też że myrda ogonem Gra Ballarda myrda ogonem?? To trzeba bylo tak od razu.... Łatwo to zlikwidowac . Aby zlikwidowac myrdanie ogonem w create objectu Objogon daj image_speed=0 . powinno to zalatwic sprawe :P :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Boże! jaja sobie robicie a tu o poważną sprawę chodzi <_< ;) http://members.lycos.co.uk/grinning/losowe_npc.gmd pieprzy mi się po prostu... sprawdźcie co jest źle i powiedzcie jak to rozwiązać... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Po pierwsze to czemu liczba=floor(random(4.99)); losujesz liczbę od 0 do 4.99 skoro masz 8 przpadków? Po drugie gdzie to coś ma przód a raczej gdzie powinno go mieć? Czasami chodzi jak "robaczek" a czasami jakoś bokiem. W ogóle sprite'y masz bardzo dziwnie narysowane... myrda ogonem"Merda", panowie, "merda". Nie słyszeliście nigdy wyrażenia: "coś mi się pomerdało" or somethin'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 1 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 pomyrdało Sly, pomyrdało... a co do tego 4,99 to racja:P dałem ciała:P sprity już poprawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Pewnie wracał właśnie ze sklepu i wpisał cenę czegoś :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ballard Opublikowano 7 Lutego 2005 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 znalazł ktoś jużbłędy? bo sam sobie nie mogę poradzić :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SLy Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Nadal nie wiem, gdzie to ma przód. Wczesniej miał być robaczek a teraz jest "przechodzien" :D I o co chodzi w tym kodzie? Co on ma/miał robić? else { if direction<aktualny direction+=5 else direction-=5; speed=0; image_single=direction/5 sprite_index=sprite0; alarm[0]=1; } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi