matisowa Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 witam! mam grę, jeszcze nie skończoną [LINK] gdy dochodzę do 3 poziomu i wprowadze prawidłową odpowiedź przechodzę do poziomu 1, a w kodach wszystko jest chyba dobrze pomóżcie please z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 if (room!=room1_2) or (room!=room1_3) or (room!=room1_hidden) { room_goto(room_menu) } tak masz w wcisnieciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Karolo był szybszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 we wciśnięciu? bo ja chciałem a by na wciśnięcie zmienił sprite'a a w puszczeniu mam ten kod nie może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 pomoże ktoś? Czytaj regulamin, doublepost Borek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Cierpliwości, minęła niecała godzina. chyba w evencie mouse_left_pressed: GML sprite_index=spr_wcisniety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 można dokładniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolo320 Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 wystarczy troszke pomyslec, skoro masz taki kod: if (room!=room1_2) or (room!=room1_3) or (room!=room1_hidden) { room_goto(room_menu) } jezeli room nie rowna sie 1_2 albo room nie rowna sie 1_3 albo room nie rowna sie hidden to wwal mnie do menu. sprawdzmy: niech room rowna sie 1_3, tak na przyklad. jezeli room nie rowna sie 1_2, o nie rowna sie! przenosi do menu, jak room bedzie 1_2 to wwali do menu, bo nie rowna sie 1_3. Zeby ten warunek nie zostal spelniony room musialby byc 1_2, 1_3 i hidden naraz :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 no tak! czemu na to nie wpadłem wielkie dzięki wielkie thx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caporegime Opublikowano 7 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 Offtop będzie, ale cóż. Chyba podałem ci trochę niewłaściwy kod, ale czemu mówisz "dokładniej"? Przecież to gotowy kod na zmianę sprita po kliknięciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matisowa Opublikowano 7 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2012 mam ten kod jako klocek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi