Adamg1996 Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Mam taki program który ma odczytywać 3 razy po 2 bajty (oznaczające x,y,kolor pixela którego później wyświetla ale najpierw pokazuje w trybie tekstowym jego współrzędne oraz kolor[w cyfrach]), USES graph; VAR a,b:integer; plik:file; licz,wyn:word; odda:array[0..99] of word; BEGIN assign(plik,'abc.mgf'); reset(plik,2); licz:=3; wyn:=0; a:=0; b:=0; blockread(plik,odda,licz,wyn); writeln(odda[0]); writeln(odda[1]); writeln(odda[2]); readln; initgraph(a,b,''); putpixel(odda[0],odda[1],odda[2]); readln; END. w pliku abc.mgf mam zapisane"223311", niestety gdy uruchamiam program pokazuje mi się 12850 13107 12593 Why ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 bo blockread czyta rekordy w pliku binarnym. Użyj Read. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamg1996 Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Tylko jak zrobić z read że czyta x razy po y bajtów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi