trolu122 Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 szukam kogoś, kto pomoże mi zrobić grafe do mojej gry. właściwie to chodzi o to żeby ktoś mnie nauczył jak to sie robi, bo chciałbym aby było to wyłącznie moje dzieło ;) tutaj link do zapowiedzi projektu: https://forum.gmclan.org/index.php?showtopic=18912 styl grafiki ma być jakby rysowany na kartce kretkami. moge oczywiscie sobie narysowac grefe na kartce i zeskanować, ale nie potrafie jej odpowiednio obrobić. jesli komus udałoby sie uzyskać taki "rysowany" efekt i zastosuje go w grze, oczywiscie zamieszcze jego autora w creditsach właściwie jak uporam sie z grafiką to już wszystko pójdzie z górki, gdyż silnik mam gotowy w jakis 90%, cześć poziomów mam już zaprojektowaną wystarczy to tylko ładnie poskładać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 wlaczasz gm-a i podstawowym nazedziem do rysowania bazgrasz na bialym tle czarnym kolorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 na kartce to bym tak umiał, ale myszką juz nie, a tableta nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 rysuj, cwicz, ja tableta nie mam i daje jakos rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 w sumie to ciekawa ta grafa i ma ten klimacik :D niby takie to proste ale nie wpadłem na to :P a jak bys to radzil pokolorowac ładnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bosu Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 ja bym tego nie kolorował ew.Jakiś długopisowy kolor (niebieski,czarny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 wrzucic do photoshopa. oddzielic biale tlo od konturow. kolory nanosic na warstwe miedzy tłem a konturem ale jesli zrobic cala grafike czarnobiala, mialo by to bardzo specyficzny klimacik i mogl by zamaskowac pewne niedocianiecia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 copo, musze sie od ciebie uczyc. Ja moge pobazgrac, chce troszku pocwiczyc : D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 nie za ostre to? nie bedzie gryzło po oczach? tak mysle zeby obrys zamiast czarnym kolorem zrobić ciemniejszym odcieniem wypełnienia, bedzie łagodniejsze, co o tym sądzicie? wersja długopisowa (czarny, niebieski) mysle nie bedzie za ciekawa i szybko sie znudzi a gra nie bedzie króciutka (tak przynajmniej planuje) oczywiscie jesli ktoś ma inne zdanie to prosze przedstawić jakby to miało wyglądać ;) jesli ktoś mnie czymś urzeknie to może i na grafika sie skusze :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoxiPol Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Mnie to tam nie gryzie po oczach, wersja czarnobiala serio jest lepsza. Moze lekkie kolory w niektorych miejscach. Nie wiem czy slyszales o TaG, caly swiat szary i tylk opotrzebne obiekty i farba jest kolorowa. Fajny efekt : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 mozna zrezygnowac z kolorowania i pociagnac tu i tam odcieniami szarosci: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 a jak można zrobić zeby zeskanowany obraz był tylko czarno biały? nie w odcieniach szarosci tylko czarno bialy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 IrfanView ma gotową funkcje, jak coś zawsze możesz pobawić się w ostrość i korekcje gamma i nasycenie (udało mi się tak poprawić bardzo nieczytelne kolorowe ksero!!!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 jesli masz photoshopa, to jest taka opcja levels/poziomy, pobaw sie tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gibon Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 w edytorze grafiki gm masz images>black and white Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 może być? ładne to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
en_6280 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 trochę ma niedociągnięć ale mi się bardzo podoba, ma klimat! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 odrazu lepiej. pocwicz dodawanie drobnych szczgolow, plamy na drzewie, ew ciemniejsza kora, obity tynk na budynku i cegly/pustaki pod spodem. i cieniuj zygzakami od kątem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 no troche prześwituje tu i tam ale nie przykładalem sie jakos specjalnie, troche bede musiał poćwiczyć zanim sie zabiore za robote, bo takie drzewo bez cieniów łyse gorzej wygląda copoconaco dzięki za pomysł i wskazówki ;) masz creditsy, jak obiecywałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Plik PSD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 22 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Pocieniowałbyś lekko szpaq. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaq99 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 dobra ale to potem :thumbsup: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności ANtY Opublikowano 23 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Nie wszystko się cieniuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 to jak mamy taką grafe to co nalezy pocieniować? i jakimi zasadami sie kierować jak cieniuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 23 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Nie wszystko się cieniuje. ŚWIĘTE SŁOWA ANTY! To była ważna i cenna wskazówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
copoconaco Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 zasada jest prosta: swiatlo pada z jednej strony ( zwykle z ktoregos "rogu" ekranu) z tej strony obiekty powinny byc jasniejsze ( mozna pociagnac jasniejszym kolorem czy cos) z przeciwnej strony obiekty w stosynku do padania swiatla nalezy obiekt przyciemnic (nawet symbolicznie, pogrubiajac kontur) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 23 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 hm ale na tym moim screenie to co wycieniować? bo skrzynek np chyba nioe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filar Społeczności Wojzax Opublikowano 23 Lipca 2009 Filar Społeczności Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Drzewo: Konary i liście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GMTraker Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 a ja bym w ogóle nie cieniował, bo wyjdzie taka kupa pół wycieniowana, a pół nie i nie będzie to fajnie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trolu122 Opublikowano 24 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 ok oto wersja ostateczna. jest ok, moge już zacząć rysować poziomy? i jeszcze takie pytanko: poziomy beda dosc rozległe, lepiej narysowac jeden długi background, czy kazdy elemencik samodzielne? jak zrobic zeby gra chodzila jak najszybciej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi