gumex Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zamieszczam tu moja starą grę RPG. Prawię wszytko jest oprócz questów i kilku innych rzeczy. Jest tam użyte i przerobione kilka skrypcików z przykładu Yody :P. https://gmclan.org/up1829_12_gierka1.html Wymagam credits i Yoda chyba też :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
don_soyer Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 gm7 :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TuxMan Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 gm7 :( No właśnie. Kto mógłby skonwertowac na GM6 dla eltixa i mnie?? :rolleyes:. Na razie nie oceniam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slax Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 gm6: https://gmclan.org/up3781_11_gierka1.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawidds Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Takie se. AI ziomków powala, raz nawet jeden utknął pod drzewem i zaczął się kręcić w kółko. Apropo drzew, to one nie mają pni. Robale głupio się odradzają, choć z drugiej strony, to nawet fanie bo można więcej powalczyć :P Ale jakby się chociaż odradzały tam, gdzie ich nie widać, tzn. są za viewem. Ogólnie nie jest źle, ale dodatkowy minus za użycie przykładu w przykładzie. Bo to jest trochę bez sensu :P 3/5. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Jak dla mnie to jest super i bardzo mi się przyda. Dzięki bobasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tidimel Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Nawet fajne. Dostaniesz 5 a co mi tam. Nie rozumiem poprzedników. Czemu oni nie oceniają tego przykładu tylko mówią np: "Ooo fajne, ale mi się nie podoba masz 1" Ale ja widzę tylko jedną ocenę? I co jest grane? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieter Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 będzie 4/5 za starania ;] fajne nawet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumex Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Dopiero teraz znalazłem jeden bug. Jak się coś kupi i wyłączy sklep to item który się kopiło znika. wystarczy w step objItem zamiast if usun=1 { instance_destroy() } dac if usun=1 && inShop=1 { instance_destroy() } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paqoo Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 I jeszcze taki szczegół. Jak uderzymy robaka z miecza to czasami możemy zauważyć jego hp na minusie. Proponuje wstawić w step robaka kod: if hp < 1 then hp=0 Jakoś ładniej wygląda :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grabarz Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 kurcze czemu nigdy nie dajecie do rara jeszcze exe, na nie mam pro bo gier nie robię a chciałbym to zobaczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Bo po co exe do przykładu. Przykłady mają tylko pokazywać jak rozwiązać pewne rzeczy, a nie być programami/grami zasługującymi na bycie w pliku exe. Zresztą, to by tylko niepotrzebnie zajęło miejsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi