Jonek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Problem: - naciskam klawisz.. postać wyprowadza cios pięścią... i teraz.. jak to zrobić aby kolizja pięśći.. a nie całej postaci zadawała Hita.. bo tak to wale w inną strone ktoś podejdzie z tyłu i w morde dostanie.. i prośba do Marmota, w starych tematach widziałem żę podałeś linka to przykładu Bijatyki.. ale jak to na rapidzie już go nie ma.. czy masz go jeszcze?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Możesz zrobić że przy wciśnięcu jakiegoś klawisza (ten co bije pięścią) tworzy się obiekt, który przy kolizji z wrogiem zadaje mu rany. W uploaderze Hanjuso jest chyba przykład bijatyki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micanser Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Najlepiej jeśli w momncie nacisnięcia przycisku, na pięsci pokaże się niewidzialny obiekt, który po chwili zniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Aha noo fakt racja.. ale może teraz troche noobiarskie pytanie zadam.. jak zrobić aby ten obiekt utworzyło w tym miejscu co chce.. bo w sumie to ono jest zmienne w zależnosci gdzie stoje.. wiec trzeba aby tworzylo w stałym miejscu animacji uderzania pięścią.. ale jak tego dokonać.. bo nie mam pomysłu :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
london Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Jak robisz na klockach to zaznacz "relative". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonek Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 A właśnie myślałem czy to nie przypadkiem do tego jest. Dobra dzięki za wszystko. Aby nie zakładać nowego tematu dodam tu pytanie.. jak mam skok... każdy skrypt skoku jaki znam nawala.. tzn .. chce aby po skoku postac miala animacje zależną od kierunku skoku.. ale jak daje Jump i dodaje skrypt if sprite_index=..... to jak skacze to od razu zmienia sprita.. a nie skacze x[ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marmot Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2006 i prośba do Marmota, w starych tematach widziałem żę podałeś linka to przykładu Bijatyki.. ale jak to na rapidzie już go nie ma.. czy masz go jeszcze?? Mam na dysku jakiś przykład bijatyki ale nie wiem czy to ten :/ . Jak coś, to wrzuciłem go na uploader GMCLANu: https://gmclan.org/up24_10_BIJATYKA.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi