Drwal Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Robię platformówkę i mam obiekt hero. Ma to całe chodzenie.... A co zrobic by inny obiekt np. wróg przy pójciu prawo obracał się w prawo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 a jaki masz skrypt chodzenia hera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 moze napisz jego kod?? (wroga) -_- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Jezeli stoi w prawo, to daj mu w step ( ??? Poprawcie mnie, bo nie wiem czy w step ) GML if direction=0 { image_xscale=1 // jeżeli sprit jest obrocony w prawo,jak by byl sprit w lewo odwrocony, to wtedy trzeba bylo by bajerowac z directionem w create } if direction=180 // przeciwnosc { image_xscale-=1 // nie jestem tego pewien, ale minus powinienen byc przed = } Cos mi sie zdaje ze chyba zle napisalem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Skrypt taki sam jak z FAQ'u! I jeszcze dopisane te image_xscale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel_boy Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 wybacz, nie patrzylem na FaQ, jezeli to jest kod z FaQ, to sie smiesznie zlozylo :P Nie pomoglo? Wiedzialem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Skrypt taki sam jak z FAQ'u! I jeszcze dopisane te image_xscale. Nie mój kod chodzenia jest z FAQ'u!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@ti002 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 GML if keyboard_check(vk_right) { sprite_index=sprite_w_prawo } else if keyboard_check(vk_left) { sprite_index=sprite_w_lewo } :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drwal Opublikowano 5 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Wiem ale ja chcę żeby inny obiekt niż hero, po pójściu w prawo był zwrócony w prawo a jak w lewo to w lewo :blink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Marcelot Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 W step: GML if place_free(x-4,y) { x-=4 image_xscale=-1 } else if place_free(x+4,y) { x+=4 image_xscale=1 } :huh: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi