Muximan Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Elo mam problem jak to zrobic: Jesli mam wiecej niz 0 naboji to strzel(tam gdzie chce nie JAK KLIKNE na spirta) prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 GML if naboje > 0 { //strzel :ph34r: } Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 to ja wiem ale jak zrobic ze jak BYLE GDZIE KLIKNE TO MI STRZELI I TEZ SPRAWDZA CZY MAM WIECEJ NIZ 0 NABOJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasterz Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dajesz event "Global left button". :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 if naboje>0 { i = instance_create(x,y,obj_naboj) i.speed = 4 i.direction = point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) } else { show_message('nie masz nabojow lolciu') } w event podany przez Pasterza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 misiek zly kod ;/ bo moge zrobic tych pociskow 50000 i wiecej xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiek999 Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 no to trzeba toszku pomyśleć :D tamto poprzednie wywal ,daj event global left pressed i daj if naboje>0 { i = instance_create(x,y,obj_naboj) i.speed = 4 i.direction = point_direction(x,y,mouse_x,mouse_y) naboje-=1 } else { show_message('nie masz nabojow lolciu') } wystarczyło dodać odejmowanie pocisków :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muximan Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 no kurcze nie zauwazylem tego : naboje-=1 xd :P dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi